Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εξετάζεται μείωση του "χαρατσιού" ως και 20%

Μείωση του τέλους ακινήτων κατά 15% - 20%
εξετάζει το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ για ακόμη ένα έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων η μείωση του "χαρατσιού" της τάξης ως και 20% θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων κατά 315 εκ. ευρώ ως 420 εκ. ευρώ. Για να καλυφθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού και να πειστεί η τρόικα, θα προταθούν τα εξής:

1. Να πληρώνει και το δημόσιο ΕΕΤΗΔΕ για τα ακίνητα που νοικιάζει καθώς μέχρι σήμερα το κράτος εξαιρείτο από την υποχρέωση καταβολής του τέλους.

2. Να "κοπούν" οι ειδικές κατηγορίες μειωμένου τέλους που προβλέπουν οι δήμοι.

3. Να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των εκτός σχεδίου ακινήτων με βάσει τις κατώτατες αντικειμενικές αξίες του δήμου τους και όχι 3 ευρώ ανά τ.μ. όπως γίνεται σήμερα.

Σύμφωνα με τα Νέα, λόγω της "εμπλοκής" στο θέμα του "χαρατσιού", ίσως καθυστερήσει η λήψη αποφάσεων για την επόμενη δόση. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 12ης Απριλίου αλλά σε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αργότερα μέσα στον ίδιο μήνα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη και της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη, όπου έγινε ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για όλα τα ανοικτά θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.














Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ