Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Μάχη για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Μάχη για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Κατακόρυφα αναμένεται να αυξηθεί ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για μία θέση στις στρατιωτικές σχολές. Αν και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας περισσότεροι από 20.000 άτομα θα θελήσουν να περάσουν το κατώφλι των στρατιωτικών σχολών, ωστόσο το γεγονός ότι οι θέσεις των εισακτέων θα μειωθούν κατά 30% για το 2013 θα φέρει τα πάνω κάτω σε ένα κλάδο όπου πολλοί νέοι επιλέγουν να ακολουθήσουν λόγω της άμεσης εισόδου που προσφέρει στην αγορά εργασίες.
Φέτος όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα για τους νέους που θα θελήσουν να βάλουν τα χακί, αφού όπως αναφέρει το Εθνος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι εισακτέοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.300. Ηδη από με την προκήρυξη του 2008-2009 δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων.
Τα απαραίτητα προσόντα για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ
  • Οι υποψήφιοι που θα προσπαθήσουν να εισαχθούν στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ θα πρέπει να κριθούν κατάλληλοι στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές). Παράλληλα θα πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:
  • Να έχουν ελληνική ιθαγένεια -Δεκτοί γίνονται και ομογενείς που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια και την οποία αποκτούν με την εισαγωγή τους στη σχολή.
  • Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση
  • Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας
  • Η αναγραφόμενη διαγωγή στον τίτλο σπουδών να είναι τουλάχιστον «Κοσμία»
Τα ηλικιακά κριτήρια
  • Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ και ΣΑΝ πρέπει να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1992 και μεταγενέστερα.
  • Στη ΣΣΑΣ όσοι γεννήθηκαν από την 1/1/1993 και μεταγενέστερα
  • Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για οποιοδήποτε έγκλημα ή σε φυλάκιση για κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδορκία, ανυποταξία, λιποταξία για παράβαση των Νόμων περί Προστασίας της Χώρας, του Πολιτεύματος και της ελευθερίας των Πολιτών, προσβολή της Σημαίας ή του Στρατού, νομοθεσίας σχετικής με τα ναρκωτικά, αρχαιότητας, περί τρομοκρατίας και μην έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.
  • Να μην διώκονται για εγκλήματα ή αδικήματα
  • Να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί στο παρελθόν από καμιά Στρατιωτική Σχολή (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) για λόγους υγείας
  • Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα
Υποβολή δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν με συστημένη επιστολή το αργότερο μέχρι τις 23 Απριλίου (σφραγίδα ταχυδρομικής υπηρεσίας) την πλήρη σειρά των δικαιολογητικών στη Σχολή της πρώτης προτίμησης τους ή στη ΔΑΕ αν αυτή είναι σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις. Μόνο οι Ελληνες τους εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ