Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ξεκίνησε η δημιουργία του πάρκου-παιδότοπου στην Ξηρονομή





Στον πευκώνα πίσω από το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη της Ξηρονομής το Σάββατο στις 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η δημιουργία του πάρκου-παιδότοπου. Ένα πάρκο, που πριν ξεκινήσει χρειάστηκε πάνω από ένας μήνας μελέτης για να γίνει σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό και την ελληνική νομοθεσία. Χρειαζόμασταν να διαλέξουμε ένα σχέδιο παιχνιδιών για το πάρκο, μέσα στην φύση, που θα είναι γεμάτο χρώμα, ζωάκια από την ζούγκλα και από την αγροτική μας καθημερινότητα, που είναι ασφαλείς, βιώσιμα, ανακυκλώσιμα, να εκπαιδεύει και παράλληλα να ενθαρρύνει τις δεξιότητες και ικανότητες των παιδιών. Να είναι ευχάριστο για τα παιδιά και από την άλλη, λόγω της ευρύτερης οικονομικής μας κατάστασης να υλοποιηθεί χωρίς οικονομικό κόστος. Για να τηρεί όλες τις υψηλές προδιαγραφές, δημιουργήσαμε ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί λάστιχα από αυτοκίνητα, τρακτέρ, φορτηγά και ποδήλατα!

Αναγνωρίζουμε σε αυτές τις δύσκολες - οικονομικά και ψυχολογικά- ώρες και μέρες, ότι χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο ένας τον άλλον. Η δημιουργία του χώρου αυτού μας δίνει την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εργαστούμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε ένα χώρο παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς για τα παιδιά, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας αλλά και ένα χώρο ξεκούρασης -σωματικής και ψυχικής- δικής μας βλέποντας και ακούγοντάς τα να παίζουν, να τρέχουν, να γελούν.

Το πάρκο θα είναι για όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του μια ηθική ικανοποίηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας. Ίσως αυτό να πιστεύουμε και όλοι όσοι ήρθαμε και γεμίσαμε τον χώρο την πρώτη μέρα. Πάνω από εβδομήντα (70) άτομα, άντρες, γυναίκες, παιδιά, εργαστήκαμε εθελοντικά με τις δωρεές χρωμάτων που προσέφεραν οικογένειες και επιχειρηματίες. Σκάψαμε, φυτέψαμε, βάψαμε, ζωγραφίσαμε και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί έως ότου ολοκληρωθεί το έργο. Ο καθ’ ένας μας όσο μπορεί, άλλος οικονομικά, άλλος υλικά, άλλος με προσφορά εθελοντικής εργασίας έως ότου όλοι μαζί χαρούμε το άνοιγμα της μικρής "όασης" στην Ξηρονομή. Με αυτό το μικρό μας έργο σε αυτές τις ώρες λέμε πρώτα σε εμάς και μετά στα παιδιά μας πως "ενωμένοι, με αγάπη και αλληλοβοήθεια" μπορούμε να περάσουμε τις δύσκολες μέρες και να τις κάνουμε λαμπερές και ζεστές .

Εάν κάποιοι από τους αναγνώστες της εφημερίδας μας θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο μας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο consulting@epappas.info ή στο τηλέφωνο +30 22640 41211 .
Έφη Παπαθωμά - Effie Pappas



Αγαπητοί φίλοι του «Develop Viotia» –Οι αναπτυξιακές δράσεις για την Βοιωτία:

Ελάτε να συναντηθούμε όλοι και πάλι μαζί, τo Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ., στο παιδικό μας πάρκο στα πεύκα πίσω από τον Αϊ Γιάννη στην Ξηρονομή για να αναλάβουμε δράση στα παρακάτω έργα:

1. Θα ρίξουμε τσιμέντα για να σταθεροποιηθούν τα λάστιχα και το μονόζυγο
2. Θα φτιάξουμε τα παγκάκια
3. Θα ξύσουμε τον τοίχο της Κοινότητας να το προετοιμάσουμε για το βάψιμο
4. Θα στηρίξουμε και θα βάψουμε το σπίτι των παιδιών
5. Θα μαζέψουμε τις πέτρες που υπάρχουν στο χώρο
6. Θα αναπλάσουμε την είσοδο του πάρκου μπροστά στο αγροτικό ιατρείο
7. Θα ποτίσουμε τα λουλούδια
8. Θα ασπρίσουμε τα δέντρα

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!!

Οι «Ξηρονομαίοι σε Δράση» είμαστε εδώ και θα τα καταφέρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ