Τρίτη 21 Μαΐου 2013

BINTEO-Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε την Οκλαχόμα

Νέα τραγωδία στις ΗΠΑ: Φονικός ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε την Οκλαχόμα

Ολοκληρωτική καταστροφή προκάλεσε ο φονικός ανεμοστρόβιλος που χτύπησε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Ο ανεμοστρόβιλος πλάτους περίπου 3 χιλιομέτρων που που ανέπτυξε ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 200 μίλια την ώρα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του. Σχολεία, σπίτια και καταστήματα ισοπεδώθηκαν και το τοπίο σε πολλές περιοχές της Οκλαχόμα θύμιζε βομβαρδισμένη πόλη.
Ο απολογισμός της θεομηνίας τραγικός. Τουλάχιστον 91 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και ανάμεσα στους νεκρούς τα 30 είναι παιδιά. Οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 250. Οι διασώστες που έχουν σπεύσει στην περιοχή προσπαθούν να εντοπίσουν ανάμεσα στις άμορφες μάζες από συντρίμμια. Η πιο τραγική εικόνα ήταν όταν οι διασώστες εντόπισαν σε ένα καταψύκτη μια μητέρα με το νεογέννητο μωρό της. Εικεί είχαν προσπαθήσει να βρουν καταφύγιο.





Δύο δημοτικά σχολεία -το «Briarwood» και το «Plaza Towers»- εξαφανίστηκαν από τον χάρτη της περιοχής καθώς ανεμοστρόβιλος τα διέλυσε ολοσχερώς. Μάλσιατ αοι αρχές εκτιμούν πως οι δάσκαλοι και οι μαθητές, του δεύτερου σχολείου, που αγνοούνται δεν θα εντοπιστούν ζωντανοί.
Ομπάμα: Σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» η Οκλαχόμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση «μέγιστης καταστροφής» και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ