Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Νεφώσεις, άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική

Νεφώσεις και βροχές κατά τόπους στα κεντρικά και νότια αναμένονται σήμερα με την θερμοκρασία όμως να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις καιη  θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το meteo.gr θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά θα αυξηθούν .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 31 βαθμούς στην Ήπειρο, 19 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 26 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου στα νότια μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ