Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑΡΙ ΑΛΙΑΡΤΟΥ


Εδώ και 2 χρόνια στο Λεοντάρι Αλιάρτου λαμβάνουν χώρα εθελοντικές ενέργειες του Τοπικού Συμβουλίου και του Προέδρου Λιάκου Κυριάκου σε συνεργασία με το Δήμο Αλιάρτου.Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2012 όταν και βάφτηκε η παιδική χαρά Λεονταρίου.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη-κυρίως παιδιών- και απέδειξε εκ του αποτελέσματος οτι μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μας αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η θέληση.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καθαρισμός κεντρικών σημείων του χωριού με τη συμμετοχή πάνω απο 20 εθελοντών,ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν πολλά μικρά παιδιά.
Η συνέχεια δόθηκε φέτος με τη δενδροφύτευση η οποία έγινε πίσω απο το δημοτικό σχολείο Λεονταρίου με τη συμμετοχή δασκάλων-νηπιαγωγών αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Εν συνεχεία,έγινε καλλωπισμός της πλατείας και άλλων σημείων του Λεονταρίου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί οτι η ατομική πρωτοβουλία σε συνδυασμό με τη βοήθεια των αρμοδίων φορέων, αναφορικά με ενέργειες που αποσκοπούν στο γενικότερο καλό του τόπου,πρέπει πάντα να υπάρχει σε υψηλή θέση μέσα μας και μέσα απο αυτή τη σχέση ανθρώπων-φορέων να προκύψει αποτέλεσμα που να φανερώνει οτι σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη γενικότερη πρόοδο κάθε τόπου.
Πρόοδος η οποία,αν και τοπική αρχικά,στη συνέχεια και λειτουργώντας σαν εφαλτήριο θα παρακινήσει το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουν το κοινωνικό σύνολο προς τέτοιες δράσεις άκρως απαραίτητες στη σημερινή εποχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ