Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Βοιωτοί στους τελικούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων

Mikti_pethon_telikos_jpg
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10/05, με την διεξαγωγή των τελικών αγώνων στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων» ή όπως έχει γίνει περισσότερο γνωστό το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων των Ε.Π.Σ. της χώρας στην κατηγορία των νέων και των παίδων, που διοργάνωσε και στη σεζόν 2012-3 η Ε.Π.Ο.
Στους τελικούς με την ομάδα της «2ης Ζώνης» στην κατηγορία των παίδων ήταν και τέσσερεις Βοιωτοί παίχτες. Ο Παναγιώτης Μερεντίτης και ο Χρήστος Αλμπάνης οι οποίοι αγωνίστηκαν (ο πρώτος, μάλιστα, σκόραρε) και ο Λάμπρος Βασιλείου με τον Γιώργο Λεοντίου, οι οποίοι, όμως, δεν αγωνίστηκαν. Ολοι οι νεαροί και ταλαντούχοι παίχτες είναι παίχτες του «Ολύμπικο» Λιβαδειάς του Γιάννη Χρήστου και προπονούνται από τον Χρήστο Σκαλτσά.
Η ομάδα τους, μάλιστα (φωτο) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στους παίδες. Στους νέους πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της «3ης Ζώνης» (Νότος).

Πιο αναλυτικά:

Παίδες:
«2η Ζώνη» - «4η Ζώνη» 2-0
Πρώτα έγινε ο τελικός αγώνας στην κατηγορία των παίδων. Η ομάδα της «2ης Ζώνης» νίκησε με 2-0 την ομάδα της «4ης Ζώνης» (Νησιά) με τα γκολ του Μερεντίτη μόλις στο 4’ και του Καρακώστα στο 68’.
«2η Ζώνη»: Μελικιάν, Καρακώστας, Μαστακούλης, Μερεντίτης, Τσιμπούκας, Μπούρας (42’ Μάνος), Αλμπάνης, Χατζηδίμπας, Αγιώτης, Ευθυμίου (79’ Βλάχος), Χήτος (46’ Τριβιζάς)
«4η Ζώνη»: Αγγελάκης, Λιοδάκης, Μανωλάκης, Καληώρας, Δραμιντινός, Ξεπαπαδάκης (60’ Ιμερι), Γιαννακίδης (39’ Σβύνος), Μαρκατσέλης, Βασιλάκης, Ιατρούδης, Τριμάτης (64’ Διακάκης).

Νέοι:
«1η Ζώνη»-«3η Ζώνη» 4-5 (Πέν., κ.α. & πάρ. 1-1)
Αμέσως μετά από τον αγώνα των παίδων έγινε ο τελικός στην κατηγορία των νέων. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της «3η Ζώνης» (Νότος) επικρατώντας της ομάδας της «1ης Ζώνης» (Βορράς) με 5-4 στα πέναλτι αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 με τα γκολ του Ρέντζη στο 48’ (0-1) και του Κ.Αμαραντίδης στο 55’. Στην παράτααη που ακολούθησε δεν σημειώθηκε γκολ και έτσι ο τελικός κρίθηκε στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτις.
«1η Ζώνη»: Λαμπίρης, Τσατσαρωνάκης, Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Μαζουλουξής, Ίντος, Παπουτσίδης (40’ Κ.Αμαραντίδης), Ζολώτας (53’ Μηντσιούδης), Ντινόπουλος, Μπίντσης (50’ Κεσίδης), Β.Αμαραντίδης.
«3η Ζώνη»: Αστρας, Παναγιώτου, Αναστασίου, Σταύρου, Νάκος, Νιάρος (71’ Μαναρίτσας), Καρούτης, Τρίγκας, Σταθόπουλος, Κονιδάς (111’ Κοντογιάννης), Ρέντζης (80’ Γεωργιόπουλος).

- Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος του δ.σ. της Ε.Π.Ο., Γιώργος Σαρρής (πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χίου), ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος του δ.σ. της Ε.Π.Σ. Εύβοιας), ο Β’ αντιπρόεδρος του δ.σ. της Ε.Π.Ο., Γιώργος Βούρβαχης και ο πρόεδρος της Επιτροπής του πρωταθλήματος, Παναγιώτης Δημητρίου (πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών).

- Το (νέο) «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων - Νέων» εντάσσεται στο Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων που έχει εκπονηθεί από τον Φερνάντο Σάντος, με στόχο την οργανωμένη και με σύγχρονα μέσα εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών που επανδρώνουν τις Εθνικές Ομάδες και, ταυτόχρονα, την απόκτηση μιας ενιαίας αγωνιστικής ταυτότητας όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

- Η μορφή του πρωταθλήματος αυτού έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν καί έχει χάσει κατά πολύ το ενδιαφέρον που είχε αφού στην α’ φάση έχουμε μεν τις ομάδες των Ε.Π.Σ. (νομών) (πρώτη επιλογή παιχτών), αλλά στη β’ φάση δημιουργούνται ομάδες «περιφέρειας» από τους καλύτερους παίχτες των ομάδων Ε.Π.Σ. (δεύτερη επιλογή) και στην γ’ φάση δημιουργούνται ομάδες «ζωνών» (με γεωγραφικά κριτήρια) από τους καλύτερους παίχτες των ομάδων των περιφερειών (τρίτη επιλογή). _viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ