Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Eρώτηση Σταθά για το μέλλον της Κωπαϊδας




Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
-Οικονομικών
-Εσωτερικών
  
Θέμα: Απαράδεκτο, σχεδιαζόμενο κλείσιμο του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος».
O «Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος» (Ν.Π.Δ.Δ.), έχει ως κύριο σκοπό την άρδευση  και αποστράγγιση της ευφορώτατης έκτασης 400.000 στρεμμάτων περίπου του Κωπαιδικού Πεδίου, την συντήρηση και καθαρισμό 1.200 χιλιομέτρων χωμάτινων καναλιών καθώς και την συντήρηση χωμάτινου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 920 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί ότι ο «Ειδικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος»  είναι αυτοχρηματοδοτούμενος από τις εισφορές που καταβάλουν οι ωφελούμενοι αγρότες.
Σε περίπτωση που ο οργανισμός κλείσει, θα μείνουν απότιστες μεγάλες αγροτικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καταστροφή για τους αγρότες. Ταυτόχρονα όμως, θα υπάρξει και επισιτιστικό πρόβλημα τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στην Αθήνα, καθώς ο κάμπος της Κωπαΐδος τροφοδοτεί  με αγροτικά προϊόντα την αγορά των Αθηνών τόσο σε επίπεδο λαϊκών αγορών όσο και την λαχαναγορά. Επιπλέον, πρέπει να ξεκαθαριστεί σε ποια κρατική υπηρεσία υπάγεται ο οργανισμός, ενώ επίσης άμεσα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα της μόνιμης στελέχωσης του οργανισμού ώστε να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία, αλλά και να επιλυθούν τα προβλήματα ύδρευσης.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
- Ευσταθούν τα δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για σχεδιαζόμενο, καταστροφικό κλείσιμο του «Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος»;
- Εάν ναι, τι πρόκειται να γίνει με την άρδευση των αγροτικών εκτάσεων, καθώς και με το προσωπικό του οργανισμού;
- Σε ποια κρατική υπηρεσία ανήκει η εποπτεία του Ειδικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Κωπαΐδος.

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ