Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δ.Λεβαδέων:Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - ΕΛ.Γ.Α. για τις ζημιές από το χαλάζι


Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. κ. Βασίλειο Έξαρχο και τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας κα Γεωργία Κουρουνάκου απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λεβαδέων κ. Επαμεινώνδας Καραμπέτσος σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή μας εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης.
Ακολουθεί η επιστολή:
«Όπως, ήδη γνωρίζετε η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου 2013 προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λεβαδέων.
Πιο συγκεκριμένα ολική καταστροφή υπέστησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, σιτηρών και ντομάτας στην τοπική κοινότητα Προσηλίου, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς είδαν το σύνολο των καλλιεργειών τους να καταστρέφεται.
Παρακαλούμε για την άμεση αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, καθώς το εισόδημά των παραγωγών αυτών βασίζεται αποκλειστικά στην αγροτική παραγωγή.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Προσηλίου κ. Ανδρέα Σκούρα στο τηλ. 6944967904 για περαιτέρω διευκρινίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ