Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι για την μεταφορά του ΙΚΑ έξω από την Λιβαδειά





Άμεση ήταν η αντίδραση των οργανώσεων συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου μόλις πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της διοίκησης του ΙΚΑ μεταφέρει τα ιατρεία και τις διοικητικές υπηρεσίες εκτός Λιβαδειάς, περίπου τρία χιλιόμετρα από την πόλη στον περιφερειακό δρόμο προς τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα σωματεία ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις από τον πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρη και αμέσως απέστειλαν στην διοίκηση του Ιδρύματος έγγραφη διαμαρτυρία για την συγκεκριμένη επιλογή.

«Χρόνια τώρα ζητούσαμε την μετεγκατάσταση σε κτήριο σύγχρονο και ευρύχωρο για να βελτιωθεί η απαράδεκτη κατάσταση των ιατρείων και γραφείων του ΙΚΑ» σημείωσε σε δηλώσεις του ο γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Βοιωτίας Δημήτρης Παπαγεωργίου τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς όμως δεν είχε φανταστεί το σημείο που θα επέλεγε η διοίκηση του ΙΚΑ αυξάνοντας την ταλαιπωρία αλλά και το κόστος μετακίνησης των ασφαλισμένων.

«Δεν ξέρουμε αν η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα ανόητης και διεστραμμένης σκέψης κάποιων ή αν πρόκειται για εξυπηρέτηση, αγνώστων σε μας, συμφερόντων» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι τρείς σύλλογοι των συνταξιούχων.

Και προσθέτουν: «Σκεφτείτε τι σημαίνει για τον ασφαλισμένο και κυρίως τον άνεργο ή συνταξιούχο, το πήγαιν΄ έλα για εξετάσεις, θεωρήσεις βιβλιαρίων, παραλαβή αποτελεσμάτων κλπ».

Γεγονός είναι ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι τόσο της Λιβαδειάς θα χρειάζεται να μετακινηθούν με συγκοινωνία ή ταξί.

Πρόσθετα προβλήματα όμως θα δημιουργηθούν και για τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής όπως για παράδειγμα της Αλιάρτου που θα χρειάζεται δυο διαφορετικές γραμμές συγκοινωνίας για να επισκεφτεί το ΙΚΑ ή του Ορχομενού  ο οποίος με αυτή τη μεταστέγαση δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτε αφού και πάλι θα χρειάζεται υπεραστική συγκοινωνία ή ταξί.

Ευνόητο είναι λοιπόν σύμφωνα με τους συνταξιούχους ότι η μεταφορά του ΙΚΑ μακριά από την πόλη που απαιτεί πρόσθετα έξοδα μετακίνησης αλλά και περισσότερες ώρες καθιστά απαγορευτική την μεταφορά.

«Σαν συνεργαζόμενοι σύλλογοι συνταξιούχων όλων των κλάδων της περιοχής, δηλώνουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι και δεν θα αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση. Θα συνεργαστούμε και με τους συλλόγους των εργαζομένων εναντίον αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης και θα την εμποδίσουμε με κάθε τρόπο» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Βοιωτίας με την οποία καλεί σε αγώνες «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δικαιώματα που αποκτήσαμε από την εργασία μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές και δεν μπορεί κανείς να μας τα στερήσει για να ικανοποιήσει τις βλέψεις κάποιων».

Ακολούθως κάνει γνωστό ότι το θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στο Δ.Σ. του ΙΚΑ τελικά αναβλήθηκε μετά την παρέμβαση και αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο πραγματογνωμόνων για την εκτίμηση του ζητήματος.

Καταλήγοντας τονίζει ότι η έκβαση του θέματος δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι η επαγρύπνηση όλων είναι αναγκαία.
ΙΚΑ έξω από την Λιβαδειά
 viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ