Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κώστας Μίγας-Ο ταλαντούχος Λιβαδείτης αθλητής-Πρωταθλητής Ελλάδας



Ο Κώστας Μίγας (φωτο αρχείου), όπως λίγο έως πολύ αναμενόταν αφού βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δίκαια συγκαταλέγεται στους 10 καλύτερους αθλητές της χώρας μας στην κατηγορία του, ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των αγώνων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο που πέρασε, 22-23/6, στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων.

Ο ταλαντούχος, λιβαδείτης, αθλητής μας ο οποίος γυμνάζεται από τον Δημήτρη Σκαπέτη, ¨υπό την σκέπη¨ του Α.Κ.Ο.Λ., το Σάββατο 22/6, πρώτη ημέρα των αγώνων, κατάφερε και πήρε τη νίκη στην κούρσα των 2.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια (στιπλ) καθώς τερμάτισε σε χρόνο 5 λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και 80 δέκατα.

Με την επίδοσή του αυτή «σφράγισε» και το «εισιτήριο» για το Ντόνετσκ όπου θα γίνουν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων αφού έκανε επίδοση καλύτερη από το 5.58.00, που είχε ορίσει η ομοσπονδία για συμμετοχή στη διοργάνωση.


- Αξίζει να τονίσουμε ότι το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα στην κατηγορία κατέχει με χρόνο 5:52.64 από τις 15/07/2001 ο Γιώργος Διαλεκτός, ο λιβαδείτης, αθλητής ο οποίος πλέον τρέχει στα… βουνά. Διαλεκτός και Μίγας (σαν δάσκαλος και μαθητής) προπονούνται μαζί σχεδόν καθημερινά στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς -



Ο Κώστας Μίγας, μάλιστα, την επόμενη ημέρα (Κυριακή 23/6) έτρεξε και στην κούρσα των 3.000 μέτρων όπου με χρόνο 9.06.07 πήρε την 2η θέση, πίσω από τον Μυλωνά του Παλαιού Φάληρου, ο οποίος έκανε  8.58.31. Τρίτος ήταν ο Νικέλλης (Π.Α.Ο. Θερσιπου) με 9.08.41.



Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του πανελλήνιου πρωταθλήματος Π-Κ, τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ, εξασφάλισε και ο Γιάννης Γιαζιτζόγλου. Ο αθλητής του Φ.Σ. Καλλιθέας προσγειώθηκε στα 15,42 μ. στο τριπλούν βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Αλέξης Προδανάς, ο οποίος είχε ήδη το όριο για το Ντόνετσκ στη σφυροβολία επικράτησε με 74.13 μετρα.

Νέο μέλος για τη διοργάνωση του Ντόνετσκ είναι ο Γιάννης Μπέικος, που ήταν δεύτερος στο ίδιο αγώνισμα με 68.73μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς.

Πολύ καλές επιδόσεις έγιναν στα 100 μ. κοριτσιών με την Πιτσάβου να είναι νικήτρια με 12.29.

Τις δυνατότητες της στο τριπλούν έδειξε η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, που ήταν νικήτρια με 12,30 μ., με το όριο για Ντόνετσκ να έχει οριστεί στα 12,45 μέτρα.

Την Κυριακή το ¨πρόσωπο της ημέρας¨ ήταν ο Γιάννης Κυριαζής. Ο νεαρός ακοντιστής έστειλε το ακόντιο στα 74,63 μ. , σημειώνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην κατηγορία των παίδων. Ο αθλητής, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του Θωμά Κυριαζή, εξασφάλισε το όριο συμμετοχής στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ, εκεί όπου αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την καλύτερη βολή όλων των εποχών στην κατηγορία των κορασίδων πέτυχε η Δήμητρα Ζώτου στη σφυροβολία με 65,39 μέτρα. Η αθλήτρια του Γ.Σ. Μανδρών, αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Στο ίδιο αγώνισμα το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας έπιασε η Γρηγοριάδου με βολή στα 60,35 μ.

Στα 400 μέτρα με εμπόδια ο Δημήτρης Λεβαντινός έχασε οριακά το όριο για το Ντόνετσκ, καθώς τερμάτισε σε 53.85 (χρειαζόταν 53.50).

Πολύ καλή εμφάνιση από το Διάκο στα 200 μ., όπου τερμάτισε σε 22.09, αλλά και από την Ολυμπία Μπέκου – Φερρές στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών, όπου ήταν πρώτη με 25.12.
viotiki-ora.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ