Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το "Τέλος" του δολοφόνου-φωτο-βίντεο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο δόθηκαν στη δημοσιότητα από το σημείο όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε η συμπλοκή μεταξύ των αδίστακτων κακοποιών και των ανδρών των ΕΚΑΜ, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με τα Ιωάννινα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον θανάσιμο τραυματισμό του διαβόητου εγκληματία και δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριο Κόλα, o oποίος δεν είχε διστάσει να αφαιρέσει δύο ανθρώπινες ζωές σε προσπάθεια διαφυγής του.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι, όπως διακριβώθηκε δακτυλοσκοπικά, ο ένοπλος δράστης που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα τα ξημερώματα (21.07.2013), στην περιοχή Βροσίνα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, είναι ο αναζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, υπήκοος Αλβανίας (Επ.) KOLA (Ον.) MARIAN.

Στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα,
• Ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες,
• Μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», όπου υπεβλήθη σε επέμβαση.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δεύτερου ένοπλου δράστη.





To xρονικό της αιματηρής συμπλοκής


«Ήταν 04.30 τα ξημερώματα. Είχε σκοτάδι και το οπτικό πεδίο ήταν περιορισμένο λόγω της ομίχλης. Όταν οι δραπέτες περάσανε από το σημείο (γέφυρα Βροσύνας) και βγήκαν οι άντρες των ΕΚΑΜ από την ενέδρα, τους χώριζε μια απόσταση 15-20 μέτρων. Με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών σήκωσαν κατευθείαν τα καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός».

Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί στέλεχος των ΕΚΑΜ μιλώντας στο zougla.gr για τη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας, στα σύνορα μεταξύ των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, ο διαβόητος καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα
Τρικάλων Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Ωστόσο ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει.

Κατά τις αστυνομικές πηγές, στο σακίδιο του Κόλα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα, γεμιστήρες, φαγητά και ένα όπλο Glock το οποίο είχε κλαπεί από το Δίστομο.

«Πρόκειται για ενέδρες που δουλεύονται όσο καιρό επιχειρούμε στην περιοχή. Τα πιο επικίνδυνα σημεία τα αναλαμβάνουν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Ένα από αυτά ήταν και το σημείο που έγινε η συμπλοκή. Πρόκειται για κομβικό σημείο, το οποίο ενώνει Γιάννενα και Θεσπρωτία, κι εκεί κοντά υπάρχει ένας παραπόταμος με μια γέφυρα που οδηγεί στον ποταμό Καλαμά. Θεωρούνταν πολύ κρίσιμη περιοχή όσον αφορά τους δραπέτες. Τελικά όχι άδικα» δηλώνει στην ηλεκτρονική εφημερίδα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ