Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

«Χρυσά» Βοιωτικά ταλέντα-Ξυδώνα,Χριστόπουλος,Ευταξίας



Στο δημοτικό στάδιο του Σχηματαρίου, που φέρει το όνομα του αείμνηστου Ευαγγελου Δεπάστα, διεξήχθησαν με επιτυχία το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου, οι αγώνες για τον νότιο όμιλο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην κατηγορία παμπαίδων-παγκορασίδων (ΠΠ-ΠΚ) Α’.

Και σε αυτούς τους αγώνες αθλητές και αθλήτριες των σύλλογων της Βοιωτίας θριάμβευσαν.


Πάρα πολύ καλή εμφάνιση (ίσως την κορυφαία όλων) έκανε ο Χρήστος Χριστόπουλος. Ο ταλαντούχος αθλητής του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομιλου Λιβαδειάς (Α.Κ.Ο.Λ.) (γεννημένος το 1998) δείχνει οτι υπάρχει συνέχεια στο σύλλογο στις μεγάλες αποστάσεις μετά από τον επίσης μικρό σε ηλικία (παίδας) Κωνσταντίνο Μίγα και έδειξε οτι και αυτός έχει όλα τα εφόδια για να φτάσει πολύ ψηλά. Στην κούρσα των 3.000 μέτρων των παμπαίδων Α’ έκανε χρόνο 9 λεπτά 22 δευτερόλεπτα και 42 δέκατα (!) και δίκαια κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στην 2η θέση, 24 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τον Χρήστο Στεφανιώτη, του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας, ο οποίος έκανε χρόνο 9.46.77.

Ο Κωνσταντίνος Ευταξίας, από την άλλη, έδειξε οτι ο λιβαδείτικος σύλλογος (Α.Κ.Ο.Λ.) έχει συνέχεια και στις ταχύτητες. Με χρόνο 37.58 κατάκτησε την 1η θέση στην κούρσα των 300 μέτρων.

Ο Φώτης Τσιώλης, της Αθλητικής Γυμναστικής Ενωσης Βοιωτίας, με καλύτερη βολή στα 49 μέτρα και 60 εκταστά κατέλαβε την 3η θέση στην δισκοβολία ενώ ήταν 4ος στην σφαιροβολία με καλύτερη βολή στα 14 μέτρα και 98 εκατοστά.

Η δυναμική του Α.Κ.Ο.Λ. φάνηκε και στην σκυταλοδρομία 4Χ300 μέτρα όπου η ομάδα του λιβαδείτικου σύλλογου αποτελούμενη από τους: Τ.Κοντη, Γ.Μάρκου, Χ.Χριστόπουλο και Κ.Ευταξία έκανε χρόνο 2.40.14 και κατέλαβε την 3η θέση.

Ο Θεοφάνης Ντασιώτης της Α.Γ.Ε.Β. είχε καλύτερη βολή στα 43 μέτρα και 19 εκατοστά και κατέλαβε την 9η θέση στον ακοντισμό.

Τέλος, η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 μέτρα του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας αποτελούμενη από τους γεννηθέντες το 1998: Ρ.Τσακο, Δ.Μπεκρή, Δ.Ακριβάκη και Β.Βλάχο  έκανε χρόνο 39.13 και τερμάτισε στην 9η θέση.


Η Νίκη Ξυδώνα απο το Μαυρομάτι  σίγουρα ξεχώρισε στις παγκορασίδες Α’. Η ταλαντούχα αθλήτρια της Α.Γ.Ε.Β. (κόρη του γνωστού προπονητή, Θοδωρή Ξυδώνα) θριάμβευσε καθώς κατέκτησε την 1η θέση στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5 μέτρα και 67 εκατοστά. Αγωνίστηκε, δε και στο αγώνισμα του άλματος σε ύψος όπου με καλύτερη επίδοση το 1 μέτρο και 55 εκατοστά κατέλαβε την 4η θέση.

Η Σταυρούλα Μανδινου του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου έτρεξε στην κούρσα των 150 μέτρων όπου με χρόνο 19.24 τερμάτισε στην 4η θέση.

Η Ιωάννα Τζαβέλα επίσης Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου έτρεξε στην κούρσα των 300 μέτρων όπου με χρόνο 43.15 κατέλαβε την 4η θέση.

Την 4η θέση κατέλαβε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 μέτρων του Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου καθώς οι αθλήτριές του έκαναν χρόνο 41.76

Η Αιμιλιανή Πιπεροπουλου του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας με χρόνο 3.31.06 τερμάτισε στην 9η θέση στην κούρσα των 1.000 μέτρων.

Τέλος, η Αγγελική Μποτωνη του Γ.Σ. «Πίνδαρος» Θήβας είχε καλύτερη βολή στα 9 μέτρα και 83 εκλατοστά και έτσι κατέλαβε την 10η θέση στη σφαιροβολία.



- Τους αγώνες παρακολούθησε και η πρωταθλήτριά μας στο άλμα επι κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου.

- Κατά την διάρκεια των αγώνων ο εκ των διοργανωτών των αγώνων, Γ.Σ. «Ερμής» Σχηματαρίου, βράβευσε τον Θηβαίο, Γιώργο Κατσιμπάρδη πρώην υφυπουργό εσωτερικών, πρώην και, πλέον, επίτιμο πρόεδρο του δ.σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και τον Χαλκιδέο, Κώστα Ευθυμιάδη, πρόεδρο του δ.σ. της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας/Εύβοιας και μέλος του δ.σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., για την προσφορά τους στον Κλασσικό Αθλητισμό.


Οι βαθμοί που έλαβαν οι σύλλογοι της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βοιωτίας-Εύβοιας συνολικά ήταν οι παρακάτω:

Α.Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 50 βαθμοί

Α.Γ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 45 βαθμοί

Γ.Σ. ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ 36 βαθμοί

Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 27 βαθμοί

ΕΥΒΟΙΚΟΣ Γ.Α.Σ. 23 βαθμοί

Γ.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 10 βαθμοί

Ο.Φ.Κ.Α. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 8 βαθμοί

Α.Ο. ΤΡΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ 6 βαθμοί

 viotiki-ora.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ