Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Συνεχίζουν να παίρνουν σύνταξη 2.260 νεκροί!


Συνολικά 2.260 είναι οι περιπτώσεις συνταξιούχων, που ενώ έχουν πεθάνει, συνεχίζεται κανονικά να πιστώνεται στον λογαριασμό τους το ποσό της σύνταξης τους.

Αυτό τουλάχιστον προέκυψε στη διάρκεια απογραφής του υπουργείου Οικονομικών, φανερώνοντας το αλλαλούμ που επικρατεί αναφορικά με τις συντάξεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκόυρας, τα χρήματα πιστώνονταν κανονικά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 35.811.994 ευρώ και ύστερα από έρευνες του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν 21.489.109 ευρώ. Για την «τρύπα» των 14.322.885 ευρώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου συνεχίζουν την αναζήτηση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν γίνει αναλήψεις μέσω τρίτων από ΑΤΜ.

«Τα αποτελέσματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού. Αντιθέτως συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη σ' ένα «ευαίσθητο» πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και -μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης- να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού, το οποίο αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ