Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Απαράδεκτη η υποστελέχωση του ΙΚΑ και ΚΕΠΑ Θήβας.

Ερώτηση Γιάννη Σταθά
 Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Τραγική είναι η κατάσταση στο ΙΚΑ και στο ΚΕΠΑ Θήβας, καθώς μετά την αποχώρηση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας σε όλα τα τμήματα του ΙΚΑ, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων που έχουν απομείνει, των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε μόλις 7 άτομα, από τα 15 που πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν προκειμένου  να λειτουργεί αξιοπρεπώς το υποκατάστημα της Θήβας. Ειδικότερα:
•    Στο Οικονομικό Τμήμα δεν βρίσκεται παρά μόνο ένας υπάλληλος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να στελεχώνεται από τουλάχιστον δύο υπαλλήλους.
•    Στο Τμήμα Εσόδων βρίσκονται μόνο δύο υπάλληλοι, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην γίνεται επαρκής έλεγχος στις επιχειρήσεις, καθώς με μόλις δύο άτομα και χωρίς την ύπαρξη υπηρεσιακού αυτοκινήτου, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων.
•    Στο Τμήμα Συντάξεων δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος και αναγκαστικά εκτελεί χρέη υπαλλήλου η Διευθύντρια του υποκαταστήματος -γεγονός το οποίο δεν είναι σύννομο- με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων.

Επίσης, όσον αφορά το ΚΕΠΑ Θήβας, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν ως εξής:
•    Το Διοικητικό προσωπικό στελεχωνόταν από τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο έφυγαν με σύνταξη τον Ιούλιο. Οι δύο εργαζόμενοι που έχουν απομείνει δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠΑ, το οποίο σημειωτέον εξυπηρετεί όλο τον Ν. Βοιωτίας,  με τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, αυτά της Λιβαδειάς και της Θήβας. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του ΚΕΠΑ Θήβας είναι να μην μπορούν να ενημερωθούν τόσο οι ωφελούμενο, όσο και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιτροπές.
•    Επίσης μεγάλο είναι και το πρόβλημα στο ΚΕΠΑ Θήβας από πλευράς στελέχωσης των επιτροπών με ιατρικό προσωπικό και κυρίως των ειδικοτήτων του νευρολόγου και του  ψυχιάτρου, γεγονός που συνεπάγεται να εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι μετά από ένα χρόνο. Συνέπεια της εν λόγω απαράδεκτης κατάστασης είναι να μην μπορούν να λάβουν σύνταξη και φαρμακευτική αγωγή οι ωφελούμενοι, ενώ δεν έχουν λείψει και οι περιπτώσεις όπου εξαιτίας των καθυστερήσεων έχουμε θρηνήσει και θύματα.
Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος ΙΚΑ της Θήβας με Διοικητικό προσωπικό τουλάχιστον;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση του ΚΕΠΑ Θήβας με Διοικητικό προσωπικό;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση στελέχωση των ιατρικών επιτροπών του ΚΕΠΑ Θήβας με νευρολόγους και ψυχιάτρους ώστε να μην υπάρχει η μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων;


Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ