Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση Παπαγγελή στον Παπαλάμπρο- πυρκαγιές και κυριακάτικη αργία κυριάρχησαν στο Δ.Σ Λεβαδέων

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στους δημοτικούς συμβούλους του Δ. Λεβαδέων, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ,  η αναίτια επίθεση του δημάρχου Ν. Παπαγγελή προς τον ανεξάρτητο δ.σ Β. Παπαλάμπρο που τον κατηγόρησε ότι ακολουθεί πρακτικές της Χρυσής Αυγής, επειδή τον διέκοψε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του.

Ο κ. Παπαλάμπρος εξοργίστηκε, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και κάλεσε το δήμαρχο να ανακαλέσει. Χρειάστηκε η παρέμβαση των δ.σ Γ. Πούλου και Ν. Κοτσικώνα  που σχολίασαν αρνητικά την επίθεση του δημάρχου για να αναγκαστεί τελικά να ανακαλέσει.

Κατά τα λοιπά, από τα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν οι καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για αμέλεια και ολιγωρία στην προστασία του ΧΥΤΑ. Ο Ν. Κοτσικώνας υποστήριξε ότι το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε ενώ ο Π. Ψυχογιός ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος έκανε λόγο για άνισο αγώνα με τις φλόγες εξαιτίας  των ανέμων και ενημέρωσε για τις επαφές που έχουν γίνει με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να εξασφαλιστούν πιστώσεις για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Μέχρι να γίνει αυτό τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Θήβας με σημαντική επιβάρυνση για το Δήμο.

Ακόμη το Δ.Σ συζήτησε το θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, όπου κατά πλειοψηφία έκανε αποδεκτή την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης για άνοιγμα των καταστημάτων τρεις Κυριακές το χρόνο. Αντίθετη άποψη εξέφρασαν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων που υποστήριξαν ότι πρέπει να διασφαλιστεί η κυριακάτικη αργία.

 siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ