Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο Χρ. Παππάς φορά τη στολή των Ες-Ες και χαιρετά ναζιστικά


Ο προφυλακιστέος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, χαρακτήρισε κατά την απολογία του πολιτική τη δίωξη του, καταδίκασε κάθε μορφή βίας και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον ναζισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τα ναζιστικού περιεχομένου σύμβολα και βιβλία που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Γιάννενα, ο Παππάς ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για βιβλία που κατέχει «ασχολούμενος με το βιβλίο από τα γυμνασιακά του χρόνια». Όσο για τα υπόλοιπα αντικείμενα, υποστήριξε ότι «είναι συλλεκτικά διαφόρων περιόδων πολεμικών ή μη διότι είμαι συλλέκτης γνωστός σε συλλεκτικούς κύκλους, το οποίο μπορώ να σας αποδείξω και με σχετικά έγγραφα και ντοκουμέντα».



Ο ίδιος δηλώνει λαϊκός εθνικιστής και προσθέτει «Ο Χίτλερ πέθανε στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει πολιτικά με την Ελλάδα του 21ου αιώνα». Όταν κλήθηκε ωστόσο να απαντήσει για το χειρόγραφό του με το κείμενο του όρκου της Χρυσής Αυγής (του 1983), με αναφορά στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, το οποίο φέρει τη γερμανική σβάστικα και αναγράφει το όνομα του Χίτλερ (σ.σ.: βρέθηκε στο σπίτι του) εκείνος έπαθε αμνησία: «Δεν ενθυμούμαι, αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμαι πώς εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983, όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών».

Πέρα από τα παραπάνω, στο σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων, βρέθηκε και μία φωτογραφία του στην οποία απεικονίζεται να φοράει την αυθεντική στολή των Ες-Ες, να ποζάρει μπροστά από τον αγκυλωτό σταυρό και να χαιρετά ναζιστικά.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ