Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς, ιδρυτής της Εκκλησίας των Θηβών.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου συνοδεία πολλών ιερωμένων, πλήθους πιστών και επισήμων μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ε. Μπασιάκος,  Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπροσώποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Λίγα λόγια για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μετά το θάνατο του Αποστόλου Παύλου έζησε, δίδαξε, έγραψε και πέθανε στη Θήβα. Στην πόλη της Θήβας κτίστηκε ναός προς τιμήν του και το ιερό λείψανο του τοποθετήθηκε από τους χριστιανούς σε ρωμαϊκή λάρνακα, η οποία σώζεται μέχρι σήμερα. Ο Προσκυνηματικός Ναός σήμερα κοσμεί την πόλη της Θήβας και πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται τον ιερό αυτό χώρο για να λάβουν την ευλογία του Ιδρυτού της τοπικής Βοιωτικής Εκκλησίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ