Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Τζάμπα» διόδια για τους βουλευτές της επαρχίας


Να δικαιολογήσει την προκλητική της απόφαση για την πληρωμή των διοδίων σε βουλευτές επαρχίας προσπαθεί η Βουλή φοβούμενη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.

Ετσι ο γενικός γραμματέας του κοινοβουλίου ανέφερε ότι η απόφαση αφορά μόνο 86 βουλευτές που προέρχονται κυρίως από περιφέρειες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε αεροδρόμια. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με θετική γνώμη από όλα τα κόμματα στη διάσκεψη των προέδρων στις 25 Ιουλίου.

Επίσης ανάφερε ότι η βουλή προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από αίτημα των βουλευτών που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των αεροπορικών εισιτηρίων που δίνει η βουλή και οι οποίοι ανέφεραν ότι αδικούνται σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους.

Τώρα όσον αφορά το κόστος της απόφασης η Βουλή θα είναι σε θέση να δόσεις στοιχεία σε περίπου ένα μήνα. Σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές παραιτηθούν του δικαιώματος των αεροπορικών εισιτηρίων και χρησιμοποιούν μόνο τα διόδια τότε η βουλή θα έχει όφελος. Αν όμως δεν συμβεί αυτό τότε η Βουλή θα έχει ένα κόστος κοντά στις 90.000 ευρώ το χρόνο. Πάντως η βουλή εκτιμά ακόμη και εννιά μόνο βουλευτές να παραιτηθούν από το δικαίωμα των αεροπορικών εισιτηρίων τότε η Βουλή δεν θα έχει κανένα κόστος. Ποια είναι η αλήθεια πάντως θα το μάθουμε σε ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ