Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

1.500 Έλληνες θυσιάζονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο..



Περισσότεροι από 1.500 (!) Ελληνες «θυσιάζονται» κάθε χρόνο στον βωμό της ασφάλτου, ενώ θύματα τροχαίων που επέζησαν δίνουν τιτάνια μάχη για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.



Με αφορμή την... Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, συγγενείς αδικοχαμένων ανθρώπων, επιζήσαντες, αλλά και πολίτες διοργανώνουν και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων συμπίπτει με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για τον λόγο αυτό ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» αποφάσισε τη μετάθεση της κεντρικής εκδήλωσης, την οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο, για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στη 1.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας «μαύρη» ποδηλατοπορεία για τα θύματα των τροχαίων με κύρια, αλλά όχι μόνη, αναφορά στους ποδηλάτες-θύματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κουβίδης, μέλος του πανελλαδικού συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», η χώρα μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαίες συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.500 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία, αριθμός που είναι ακόμη μεγαλύτερος αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν περιλαμβάνονται στους θανάτους αυτούς οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία μέρες μετά το περιστατικό. Από το 1990, περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ