Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Απολύσεις και συγχωνεύσεις για τις αμυντικές βιομηχανίες..

Με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά όχι πάντως «αναίμακτα», φαίνεται πως θα κλείσει το πρώτο στάδιο της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Η ομάδα Τόμσεν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα την «τελική προσφορά» της για το.. μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα περιλαμβάνει συγχώνευση της ΕΛΒΟ με την ΕΑΣ και την απόλυση περίπου 1.000 εργαζομένων. Η Τρόικα φέρεται μάλιστα να αποδέχεται να προσμετρηθούν οι απολύσεις αυτές, πολιτικού προσωπικού, στις 4.000 απολύσεις που ζητούσε να γίνουν έως το τέλος του 2013.

Η διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα θα έχει σαν στόχο, κυρίως, να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ ή, τουλάχιστον, να επιτευχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος συμφωνία για να επιδειχθεί πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο επικείμενο Γιούρογκρουπ της ερχόμενης εβδομάδος.

Για τον ίδιο λόγο θα πρέπει να κλείσει –με οριακές αλλαγές και διορθώσεις- το σχέδιο του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, που θα κατατεθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Στην πρώτη συνάντηση με τους ελεγκτές θα υπάρξει και μια σύντομη επισκόπηση της πορείας των φορολογικών εσόδων και των αλλαγών στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Θα εξεταστεί έτσι και το νέο μοντέλο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών που ετοίμασε το υπουργείο Απασχόλησης, για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσον μπορεί να αποδώσει άμεσα έσοδα που θα καλύψουν τις «τρύπες» στο ασφαλιστικό σύστημα.

Για τα θέματα αυτά όμως, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη φάση του ελέγχου, μετά το Γιούρογκρουπ, όπως επίσης για την απόδοση του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Αλλά και σε ό,τι αφορά την ΛΑΡΚΟ, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου με την τρόικα από τη στιγμή που η εν λόγω εταιρία έχει εισέλθει ήδη σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ