Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αλίαρτος: Εργαστήριο Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού


 Διοργανωτές: Εργαστήριο κατασκευής Ψηφιδωτών & Συντήρησης Έργων Τέχνης
    Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, 5-7 & 7-9 μ.μ. στο κτίριο του Ριζόμυλου, Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου.


    Έναρξη Σεμιναρίων: 12 Νοεμβρίου.

    Εγγραφές: 12 & 19 Νοεμβρίου, 5-7 μ.μ., Κτίριο Ριζόμυλου, Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου.

    Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλιάρτου, μέσα στο πλαίσιο των στόχων και σκοπών της, συνεχίζει τις δράσεις της στον τομέα των εικαστικών Τεχνών, με τη διοργάνωση «Εργαστήριο Ιστορίας και Κατασκευής Ψηφιδωτού 2013 - 2014», με εισηγητή τον κο Νίκο Στεργίου, Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Ψηφιδογράφο.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ιστορία της Τέχνης του Ψηφιδωτού, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες τάσεις. Η κάθε ιστορική περίοδος αλλά και τα διαφορετικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου και περιοχής, έδωσαν μια τεράστια ποικιλία έκφρασης μέσα από την τέχνη του ψηφιδωτού, η οποία ήταν ενεργά διαδραστική με τις υπόλοιπες μορφές τέχνης (ζωγραφική, αγγειογραφία, αρχιτεκτονική, μικρογραφίες), τις οποίες κάποιες φορές επηρέασε σημαντικά.
    Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά, μαθαίνοντας στην πράξη τις διάφορες τεχνικές κατασκευής τους, τα είδη των ψηφίδων και τα κονιάματα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ