Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Κίνδυνος εκτροπής..



Η δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο αποτελεί σοβαρή δοκιμασία για την κοινωνία, το κράτος και τον πολιτικό κόσμο.
Ο κίνδυνος εκτροπής είναι μεγάλος και απαιτείται ψυχραιμία και προσήλωση στους νόμους και τους θεσμούς για να μην χαθεί ο έλεγχος...


Προτεραιότητα είναι οι... αστυνομικές αρχές να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να βρεθούν οι δολοφόνοι. Οσο οι δράστες και τα κίνητρα τους καλύπτονται από σκοτάδι θα αναζωπυρωθούν θεωρίες συνωμοσίας και η πολιτεία δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με τους κανόνες που απαιτούνται στην αντιμετώπιση εγκλημάτων. Όσο δεν αποκαλύπτονται οι εγκληματίες, το ούτως ή άλλως σημαντικό γεγονός της δολοφονικής επίθεσης θα λαμβάνει όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο πολιτικός κόσμος, τα μέσα ενημέρωσης και η κοινωνία πρέπει να καταδικάσουν την επίθεση χωρίς δεύτερη σκέψη και σοφιστείες. Ο μόνος τρόπος να ηττηθεί η φιλοσοφία της βίας, και οι θιασώτες της στα άκρα του πολιτικού φάσματος, είναι με την επιβεβαίωση από την κοινωνία ότι η ζωή όλων έχει την ίδια αξία.

Η δολοφονική επίθεση φέρνει στο κέντρο της πολιτικής σκηνής πάλι τη Χρυσή Αυγή, ύστερα από αρκετές εβδομάδες που η νεοναζιστική οργάνωση βρισκόταν σε αμηχανία και σε υποχώρηση. Τώρα, με τους ηγέτες της φυλακισμένους, την κρατική χρηματοδότηση κομμένη και τα στελέχη της χωρίς αστυνομική προστασία, είναι πιθανό να υπάρξουν αισθήματα αδικίας και συμπαράστασης σε ψηφοφόρους που είχαν απομακρυνθεί τον τελευταίο καιρό. Η πολιτεία πρέπει να καταδείξει ότι στελέχη της οργάνωσης διώκονται για παράνομες πράξεις και όχι για τις ιδέες τους. Είναι απαραίτητο να φανεί ότι ο Νόμος εφαρμόζεται για την προστασία όλων, και για τον έλεγχο όλων. Χωρίς εξαιρέσεις.

Εάν η πολιτεία, οι αρχές, ο πολιτικός κόσμος και τα μέσα ενημέρωσης δεν σταθούν στο ύψος τους με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να ενταθεί η διχόνοια σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και να ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή η οποία θα εμφανιστεί θύμα πλεκτάνης και πολιτικής βίας. Τότε η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη.
Του κ.Ν.Κωσταντάρα
greece-salonika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ