Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Απόσυρση Ι.Χ. και το 2014






Σε παράταση του μέτρου της απόσυρσης Ι.Χ. για ακόμα ένα χρόνο προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται στο νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο να συμπεριλάβει τη σχετική ρύθμιση.

Βάσει της ρύθμισης που έχει θεσπιστεί από το 2011, ως... κίνητρο για την αγορά νέου αυτοκινήτου παρέχεται η δυνατότητα αντικατάστασης του παλαιού και η παροχή μειωμένου τέλους ταξινόμησης. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και η πλήρης απαλλαγή του αγοραστή.

Βέβαια, πλέον η παράταση του μέτρου θα δώσει διέξοδο σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ που δεν βρίσκουν αγοραστή, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να τα αποσύρουν και να προσπαθήσουν να το αντικαταστήσουν με κάποιο καινούργιο.

Με βάση την τελευταία ρύθμιση αποσύρονται αυτοκίνητα τα οποία έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2000, ενώ μέχρι πριν από μερικούς μήνες μπορούσαν να αποσυρθούν αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/1998.

Προϋπόθεση για να ευεργετηθεί κάποιος από το μέτρο της απόσυρσης, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν απ' τις 31/12/2000, είναι να έχει καταβάλει τα τέλη προηγούμενων ετών.

Φέτος, το μέτρο της απόσυρσης τέθηκε σε ισχύ από τις 24 Ιανουαρίου και παρατάθηκε μέχρι τα τέλη του 2013, ώστε να τονωθούν οι πωλήσεις καινούργιων Ι.Χ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοέμβριου αποσύρθηκαν 41.445 αυτοκίνητα έναντι 33.240 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Αντίθετα, τα Ι.Χ. που οδηγήθηκαν στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ για διαγραφή (χωρίς το όφελος απόσυρσης) ανήλθαν σε μόλις 15.642 αυτοκίνητα έναντι 22.153 οχημάτων, καταγράφοντας πτώση 29,39%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ