Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στη Θήβα



Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας καλεί όλους τους συμπολίτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη και ώρα 6μ.μ. στο Συνεδριακό με θέμα:
«Οι εξελίξεις στην Υγεία και στο φάρμακο – οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Ομιλητής ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υπεύθυνος του τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος.
Οι επιλογές της μνημονιακής συγκυβέρνησης έχουν φέρει την υγεία σε απελπιστική κατάσταση. Σε πρόσφατη έκθεση σουηδικού οργανισμού για λογαριασμό της Κομισιόν περιγράφεται ως «βαλκανικού τύπου» η κατάσταση στην υγεία, λίγο καλύτερη από Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, ενώ αναμένονται στο μέλλον «ακόμη πιο κακές εξελίξεις». Οι τομείς με τις αρνητικότερες συνέπειες εντοπίζονται στους μεγάλους χρόνους αναμονής για ιατρικές εξετάσεις για χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και εγχειρήσεων, για πρόσβαση των ασθενών στα καινούρια και αποτελεσματικότερα φάρμακα καθώς και η διαθεσιμότητα των διαφόρων υγειονομικών υπηρεσιών. Εάν δούμε και τις εξελίξεις στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τις μεθοδεύσεις του υπουργού υγείας σχετικά με τις απολύσεις σημαντικού αριθμού από το ιατρικό προσωπικό και την απεργία των γιατρών, τότε η γενικότερη κατάσταση στο χώρο της υγείας γίνεται ζοφερότερη. Όλα αυτά μας προϊδεάζουν ότι η συζήτηση που προγραμματίστηκε θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θα ενημερωθούμε πληρέστερα για τις εξελίξεις αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία και στο Φάρμακο.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ