Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

H Φανή Παπαθωμά στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου

“ Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία
               της Ιεράς Συνόδου”
Συνάντηση με την κα. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας , είχε στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος για θέματα Τουρισμού & Πολιτισμού.
Η   Αντιπεριφερειάρχης πριν την προκαθορισμένη συνάντηση είχε ολιγόλεπτη επικοινωνία και συνεργασία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Η κα. Φανή Παπαθωμά, συνοδευόμενη από τον κ. Νικόλαο Πέππα, ενημέρωσε τον Πανοσιολογιώτατο Γραμματέα αλλά και τον κ.Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συν. Γραφείου, για την ενεργοποίηση του «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» που υπεγράφη από την Εκκλησία της Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού. Δρομολογήθηκε η εκτενέστερη συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την εκκλησία για τις από κοινού δράσεις σε θέματα ανάδειξης και προβολής του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού. Ώστε η δημιουργία δικτύου σύνδεσης όλων των Mονών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να καθιστά ισχυρή την τουριστική προσέγγιση .Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης και ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματεύς , συζήτησαν  για τις σχεδιαζόμενες στο έτος 2014 δράσεις και συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις.
Αμέσως μετά τις Εορτές του Δωδεκαημέρου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση εκκλησιαστικών, πολιτικών παραγόντων και φορέων τουρισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων για την περαιτέρω συνεργασία.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση της Αντιπεριφερειάρχη, κας Φανής Παπαθωμά: « Η συνεργασία και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στις Ιερές Μονές της, αποτελεί για όλους μας  βασική προτεραιότητα.» 
Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Φανή Παπαθωμά
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ