Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά-βίντεο




Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τρομοκράτησε την Κεφαλλονιά γύρω στις 05.08 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί ήδη τις πρώτες κλήσεις - Σε επιφυλακή άπαντες στο νησί

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έδειξε ότι ο νέος ισχυρός, επιφανειακός σεισμός σημειώθηκε στον ίδιο εστιακό χώρο με τη δόνηση της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, μετατοπισμένος προς τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, το επίκεντρο της νέας δόνησης υπολογίζεται στα 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλλονιάς, στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς ατόμων στην Κεφαλλονιά από πτώσεις αντικειμένων μέσα στα σπίτια τους, ζημιές σε τοίχους σπιτιών, ρωγμές σε δρόμους και κατάρρευση μιας μάντρας στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη. Λόγω του σεισμού, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νησί, παρόλο που σήμερα είχε αποφασιστεί από τις τοπικές Αρχές να ανοίξουν. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Ευάγγελο Κεκάτο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως την προσεχή Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το νησί απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αντέχει και ότι έχει ισχυρή αντισεισμική θωράκιση. Ενημέρωσε ότι υπάρχουν κάποιες ζημιές στο νησί και ότι τα δύο νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά. «Όλα είναι κάτω από έλεγχο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος και πρόσθεσε ότι όπου υπάρχουν προβλήματα αμέσως διορθώνονται. Πρόσθεσε ότι το νησί «είναι εξοικειωμένο με τους σεισμούς, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Μόνο η ένταση του σεισμού είναι καινούργια για εμάς».

Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλλονιά, χαρακτήρισε ισχυρότατη τη δόνηση. Η εστία αυτή, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας, ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή του σεισμού στην Κεφαλλονιά. Δείτε το βίντεο:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ