Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πρόεδρος τη ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης εφ' όλης της ύλης


Ψηφίστηκε το πλαίσιο τροπολογιών που όπως τόνισε ο πρόεδρος τη ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης θα δώσει πλέον την ευχέρεια στις αγροτικές ενώσεις να εναρμονιστούν με τη σχετική νομοθεσία. «Δυστυχώς ο νόμος 4015 την τελευταία διετία δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα διατήρησης των αγροτικών συνεταιρισμών και των ενώσεων . Μετά από μια τιτάνια προσπάθεια που έγινε καταφέραμε και συμφώνησαν τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης σε ένα πλαίσιο τροπολογιών το οποίο ψηφίστηκε και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να συγχωνευθούνε ή που θέλουν να μετατραπούνε ή να εκκαθαριστούν να προχωρήσουν χωρίς τις αγκυλώσεις που δημιούργησε η προηγούμενη κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ανέστης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς και ΓΓ της ΠΑΣΕΓΕΣ «δίνεται η δυνατότητα μέσα από συγκεκριμένα σχέδια εξυγίανσης οι συνεταιρισμοί που είναι οριακά βιώσιμοι να εξυγιανθούν με ρυθμίσεις των οφειλών τους έστω και αν χρειάζεται κάποιο κούρεμα από τους πιστωτές»

Ο νόμος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο να κάνουν αίτηση εγγραφής και μέχρι 30 Απριλίου του 2014 να έχουν υλοποιήσει όποια απόφαση έχει λάβει η γενική συνέλευση, είτε για εκκαθάριση, είτε για λύση είτε για μετατροπή.

Σχετικά με την τήρηση  βιβλίων από τους αγρότες ο Γ. Ανέστης σημείωσε ότι «είναι προς την σωστή κατεύθυνση» . Δυστυχώς όμως όπως είπε «υπάρχει μια παραπληροφόρηση και διαμορφώνεται ένα αρνητικό κλίμα» ενώ το αρνητικό σύμφωνα με τον κ. Ανέστη είναι ότι «φέτος θα φορολογηθούν τα εισοδήματα με 26% κάτι το οποίο έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές».

Παράλληλα τόνισε ότι με το νέο καθεστώς που οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματίες και θα πρέπει να τηρούν βιβλία ή στοιχεία «θα αποφευχθούν πολλά κακώς κείμενα όπως ήταν αυτά με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια με τα οποία αφενός δυσφημίζονταν ο αγροτικός κλάδος αφετέρου κάποιοι υπεξαιρούσαν από το δημόσιο ποσά που ξεπερνούσαν τα 350 εκατομμύρια τον χρόνο».

Τέλος ο Γιώργος Ανέστης σημείωσε ότι επίσης με το νέο καθεστώς "να προλαμβάνεται το θέμα των υπερτιμολογήσεων που συνέβαινε και διαστρεβλωνόταν η αγορά σε βάρος των αγροτών και των  καταναλωτών» ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως «με το νέο σύστημα που είναι σε καλή κατεύθυνση μπορεί να νοικοκυρευτεί ο κλάδος διότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στους αγρότες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ