Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ετήσιο γλέντι Ένωσης Μικρασιατών Θήβας



Ένα καταπληκτικό αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι απόλαυσαν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Τζάκι» ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.
Ένα γλέντι βγαλμένο από τα παλιά με μουσικούς νέους στην ηλικία αλλά με μουσική παιδεία και σεβασμό στην παράδοση.
Και  ήταν όλοι εκεί !!!.
Η χορωδία με την Ελένη Λαζάρου που διδάσκει με μαεστρία και μας έχει ενθουσιάσει.
Το χορευτικό ενηλίκων με την Χριστίνα Στέρπη που διδάσκει σε 100 και πλέον παιδιά και που εκτός από τις υποχρεώσεις μας στην ευρύτερη περιοχή είμαστε καλεσμένοι και φιλοξενούμενοι στην Πάρο.
 Ήταν εκεί το Θεατρικό Εργαστήρι αυτή η κυψέλη πολιτισμού για την πόλη μας που με σκηνοθέτες την Ράνια Νταλαχάνη και το Βασλίλη Βαλέρη μας υπόσχονται και περιμένουμε υψηλού επιπέδου παραστάσεις.
Ήταν επίσης η παιδική χορωδία Βυζαντινής μουσικής του Βαγγέλη Τζουμενέκα αλλά και το μουσικό τμήμα και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων που φροντίζουν για την συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης .
 Ήταν μαζί μας το εξαίρετο τμήμα των γυναικών που φροντίζουν να γευόμαστε τόσο κάθε Σεπτέμβρη στις Βεγγέρες, όσο και σε άλλες εκδηλώσεις τα υπέροχα εδέσματα και γλυκά που μας προσφέρουν απλόχερα.
Ήταν μέλη και φίλοι που αναγνωρίζουν την αγάπη ,την διάθεση για προσφορά αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουμε στην Ένωση για να βάλουμε ένα πολιτιστικό λιθαράκι στον τόπο που επέλεξαν να εγκατασταθούν οι δικοί μας και να γίνει γενέτειρα όλων των μετέπειτα Μικρασιατών της Θήβας .
Χωρίς καμία διάθεση απολογισμού μιας και αυτά που γίνονται από την Ένωση είναι πολλά, αλλά με δεδομένο τον μεγάλο  στόχο που είναι το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης Θήβας  ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν με φωτογραφίες ,αρχεία και αντικείμενα που μαζί με αυτά που ήδη διαθέτει ο σύλλογος να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλό  .
 Η καλή συνήθεια που έχει  η Ένωση τιμώντας  στο ετήσιο γλέντι ανθρώπους που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στις δράσεις της  ( δεν υπήρχε για το 2013 κάτι άξιο αναφοράς) συνεχίστηκε με ανθρώπους που έχουν συμβάλει με το ήθος και την προσωπικότητα τους στη διάδοση του Μικρασιατικού τραγουδιού και όχι μόνο (Νίκος και Γιάσεμή Σαραγούδα ) , την έρευνα και διάδοση της λαϊκής παραδοσιακής μας μουσικής (καθηγητής μουσικολογίας ΕΚΠΑ Λάμπρος Λιάβας ) και στο κοινωνικό έργο που προσέφεραν στην πόλη μας (καθηγητής Θεολόγος Κλήμης Πυρουνάκης) . 
 
Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στο ετήσιο γλέντι μας . Μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές μας έδωσαν ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα  με την διάθεση και την αγάπη τους να γίνουν ένα με την παρέα μας !
Ευχαριστούμε επίσης την Ελένη Λαζάρου , που ήταν η ψυχή στο γλέντι μας και με τους Ηοxlax Trio (Ορέστης Κολέτσος - Μπουζούκι- τραγούδι , Jamie Robin Smith - Βιολί , Αποστόλης Κούνης - Κιθάρα - ούτι – τραγούδι ) απογείωσαν το κέφι μαζί με το Σωτήρη Παπαναστασίου (τραγούδι), τον Αγησίλαο Πανουσάκη (κρουστά), τον Άγγελο Κυριάκο ( Λαούτο ) και τον καταπληκτικό Γιώργο Κυριάκου (κλαρίνο)
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και μας έδειξαν ότι το απόλαυσαν.

Θα ήταν παράληψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους αδελφούς συλλόγους Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας και Σύλλογο Αλατζατιανών που ήρθαν από την Αθήνα , το σύλλογο Εύξεινος Λέσχη Θήβας «Ο Πόντος», το Α.Σ. Σαρακατσαναίων Τοξοβολίας Θήβας , το σύλλογο Τερψιχόρειο, και το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας το σύλλογο γυναικών «Διρκαίο Κύκνο», τα μέλη του «Αεικινήτου» θεάτρου Χαλκίδας που συμμετείχαν και οπωσδήποτε τα μέλη των τμημάτων του συλλόγου μας που ήρθαν ως πραγματικές ομάδες και μας έδωσαν μεγάλη χαρά
Συμμετείχαν στο γλέντι μας ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Χατζησταμάτης και Ηλίας Πέτραινας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταμάτης Χαλβατζής, Αλέκος Σταικος Νίκος Στρατέλος, Ιουλία Κοντού, Χαράλαμπος Τσίτρας.

Ευχαριστούμε την ΙΝΟ και τον Βασίλη Γκέλη για το κρασί που μας προσέφεραν .


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ