Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Φλέγεται το Κίεβο - Τουλάχιστον εννέα νεκροί

«Ντου» των αστυνομικών στο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας – 25.000 Ουκρανοί δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και τραγουδούν τον εθνικό τους ύμνο – Δεκάδες οι τραυματίες

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στην Ουκρανία. Το Κίεβο φλέγεται και ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι. Πάνω από 150 έχουν τραυματιστεί. Η βία έχει ξεφύγει στην Ουκρανία και οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ.



Φωτιές υψώνονται παντού, διαδηλωτές πετούν πέτρες και ό,τι άλλο βρουν προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και αντλίες νερού. Εικόνα που μετέδωσε και το Asociated Press και δείχνει έναν άνδρα να έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά έχει προκαλέσει οργή στο Διαδίκτυο.



Οι δρόμοι στην ουκρανική πρωτεύουσα θυμίζουν σκηνικό πολέμου. Η αστυνομία απέστειλε τελεσίγραφο στους διαδηλωτές να δώσουν ένα τέλος στο χάος στις 18:00, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα υποχρεωθεί να επιβάλει την τάξη «με κάθε έννομο μέσο», όπως και έκανε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Τρίτης, όπου εισέβαλε στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των διαδηλωτών στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.


Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το χώρο του καταυλισμού, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και από ό,τι φαίνεται η νύχτα θα είναι μακρά στην Ουκρανία που ζει τις χειρότερες ταραχές από τον Νοέμβριο του 2013. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να σπάσουν οδοφράγματα των διαδηλωτών και να προσεγγίσουν την Πλατεία Ανεξαρτησίας από πολλές διευθύνσεις.



Ωστόσο, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ τουλάχιστον 25.000 Ουκρανοί, παρά τις ταραχές και τη βία, δεν εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και όλοι μαζί τραγουδούν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας τον εθνικό τους ύμνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ