Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα φετινά συμβόλαια ΘΕΣΤΟ με τους μεταποιητές ντομάτας




Την τιμολογιακή πολιτική και τους όρους των συμβάσεων για τη βιομηχανική ντομάτα που θα παραδίνουν οι παραγωγοί του ΘΕΣΤΟ στα συνεργαζόμενες μεταποιητικές επιχειρήσεις το 2014 ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός.
Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις οριστικές τιμές βιομηχανικής τομάτας, για το σύνολο των εργοστασίων με τα οποία θα συνεργαστεί ο Συνεταιρισμός, κατά τη φετινή περίοδο.

Επιπρόσθετα, bonus ολοκληρωμένης διαχείρισης 1 ευρώ ο τόνος θα δίνουν στους καλλιεργητές οι Κωπαϊς, Νομικός και Ντάμαβαντ.

Αναφορικά με τις πληρωμές των παραγωγών για το 2013, Κωπαϊς, Νομικός και MastFoods έχουν εξοφλήσει, ενώ Ευρωπαϊκά Τρόφιμα και Ντάμαβαντ έχουν ακόμα κάποιες επιταγές για πληρωμή τον Μάρτιο του 2014.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο της συμφωνίας ΘΕΣΤΟ με τη βιομηχανία περιλαμβάνει τα εξής: 

1. Οι πιστώσεις εφοδίων από τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ & ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ αφορούν συμβάσεις που γίνονται μόνο μέσω του ΘΕΣΤΟ και θα κρατηθούν στην εξόφληση του αντίστοιχου εργοστασίου.

2. Οι σπόροι που πιστώνονται στους παραγωγούς του ΘΕΣΤΟ έχουν έκπτωση 8% επί της τιμής πίστωσης σε μεμονωμένους.

3. Οι τιμές για τα εργοστάσια ΚΩΠΑΪΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ & MAST FOODS αυξάνονται για την πρώιμη παράδοση (έως 31/7/2014) κατά 5 ευρώ ο τόνος και για την όψιμη παράδοση (από 15/9/2014 και μετά) κατά 3 ευρώ ο τόνος. 

4. Η βιομηχανία ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ πληρώνει από 15/7/2014 - 30/7/2014 και 15/9/2014 -  30/9/2014 επιπλέον 3 ευρώ ο τόνος.

5. Η βιομηχανία ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ πριμοδοτεί τους παραγωγούς ΘΕΣΤΟ με επιπλέον 1 ευρώ ο τόνος, για την τήρηση της σύμβασης και της παράδοσης φορτίων με μέσο όρο ξένων υλών μικρότερο από 4%.

6. Η βιομηχανία ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ για την περίπτωση τιμολόγησης με brix (κατόπιν συμφωνίας με τους παραγωγούς και ενημέρωσης του ΘΕΣΤΟ), θα ακολουθήσει τη τιμολογιακή κλίμακα του ΝΟΜΙΚΟΥ.

7. Η βιομηχανία DEL MONTE θα λειτουργήσει από 1/8/2014 έως 15/9/2014.    
Βρείτε εδώ τον πίνακα με τις Τιμές και τους όρους συμβάσεων ΘΕΣΤΟ για τη βιομηχανική ντομάτα 2014.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ