Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο καυσίμων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, ενώ έχουν γίνει 30 προσαγωγές. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός.

Επιπλέον, έχουν συλληφθεί υπάλληλοι της ΕΤΕΚΑ καθώς και δύο εργαζόμενοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι τελευταίοι φέρονται να ενημέρωναν τα μέλη του κυκλώματος σε ποια πρατήρια επρόκειτο να γίνουν έλεγχοι ποιότητας στα καύσιμα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στις περιοχές της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και του Περάματος και αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες πρατήριων, παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου κ.λπ.

Κεντρικό πρόσωπο στο κύκλωμα φέρεται να είναι ιδιοκτήτης 10 πρατηρίων καυσίμων στην Αττική ο οποίος μάλιστα δεν φαινόταν επίσημα ως ο ιδιοκτήτης, αλλά ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες με τα υπόλοιπα μέλη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να «βάφτιζαν» το ναυτιλιακό πετρέλαιο ως πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, καθώς είναι γνωστό πως το πρώτο έχει πολύ χαμηλότερους δασμούς από τα υπόλοιπα είδη πετρελαιοειδών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ