Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αν κάνετε μία από τις παρακάτω 12 δουλειές ...κινδυνεύετε σύντομα να χάσετε τη θέση σας από ρομπότ


Τα κινητά robots και οι "έξυπνοι" υπολογιστές αναμένεται να αντικαταστήσουν τις μισές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα επόμενα 20 χρόνια σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg που επικαλείται έκθεση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης..


Σύμφωνα με την έκθεση περί τα.. 700 επαγγέλματα κινδυνεύουν από τα ρομπότ, όμως τα πιο επικίνδυνα εξ αυτών για να χαθούν θέσεις εργασίας είναι τα κάτωθι 12 επαγγέλματα.

"Γραφεία έκδοσης δανείων,
ρεσεψιονιστ,
νομικοί σύμβουλοι,
πωλητές λιανικής,
σεκιούριτι,
μάγειρες σε φαστ φουντ,
μπάρμαν,
οικονομολόγοι,
ανταποκριτές και ρεπόρτερ,
μουσικοί και τραγουδιστές,
δικηγόροι".

Μάλιστα ήδη σύμφωνα με το Bloomberg, η οnline εταιρεία Daric Inc., με ιδρυτή τον πρώην επικεφαλής της Wells Fargo & Co, Richard Kovacevich, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να βρει τους κατάλληλους πελάτες δανείων.

Έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο και δεν απασχολεί ούτε έναν υπάλληλο γραφείου, και πιθανά δεν θα το κάνει ποτέ, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Σημειώνεται πως οι υπάλληλοι στο τμήμα έκδοσης ταμείου θεωρούνται από τους πλέον επιτυχημένους ενώ ήδη πολλά εστιατόρια έχουν εγκαταστήσει το απαραίτητο λογισμικό ώστε η παραγγελία και η εκτέλεσή της να γίνεται με μηχανές χωρίς να χρειάζονται πωλητές, ταμίες ή σερβιτόροι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ