Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έκανε το... Κονέ και "καθάρισε"!

  Το λέει και το… όνομά του. Ο Κονέ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Λεβαδειακού απέναντι στη Βέροια, ο Μάντζιος έκανε το 2-0 στο φινάλε και η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται αγκαλιά με την παραμονή.


Μια… ανάσα από την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν βρίσκεται ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη με «χρυσό» γκολ του Κονέ στο 56’ και άλλο ένα του Μάντζιου στο φινάλε (90+4') «λύγισε» 2-0 τη Βέροια στη Βοιωτία, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλειδώσει και μαθηματικά τη σωτηρία.

Η «βασίλισσα του Βορρά» ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη «κλάταρε» και οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον Λεβαδειακό, καθώς μετά το γκολ του Κονέ ο Μπεν άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 75’ αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο φινάλε οι παίκτες του Ντόστανιτς προσπάθησαν να «κλέψουν» την ισοπαλία όμως ο Βαγγέλης Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα και διαμόρφωσε στο 90+4’ το τελικό 2-1 στη Βοιωτία.

Το ματς:



Αρκετά προσεκτικές στα μετόπισθεν ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Βέροια αν και έδειχνε πιο δραστήρια, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Λεβαδειακού, δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Από την άλλη πλευρά οι Βοιωτοί αδυνατούσαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα να μην πλησιάζουν την περιοχή του Καντιμοίρη. Έτσι, τα πρώτα λεπτά πέρασαν με τους παίκτες του Ντόστανιτς να ελέγχουν πλήρως το ματς, αλλά καμία ομάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, διατήρησαν τη μπάλα στα πόδια τους και κράτησαν το παιχνίδι στο ρυθμό που ήθελαν. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, προσπάθησε και κέρδισε μέτρα στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, πήρε ανάσες ανασταλτικά όμως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Βέροιας και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου για το πρώτο ημίχρονο.

Μετά το ημίχρονο ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ πιο «φρέσκος» στο ματς και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Βέροιας, που έδειξε ιδιαίτερη αστάθεια στην πίεση των γηπεδούχων από τα άκρα. Οι Βοιωτοί έμειναν ψηλά και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς ο Κονέ αιφνιδίασε τον Καντιμοίρη στο 56ο λεπτό και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ντόστανιτς πίεσε και έφερε τη μπάλα στην περιοχή του Καντιμοίρη, όμως της έλειψε η τελική προσπάθεια.

Η Βέροια προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς όμως το έργο της έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ο Μπεν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76’ και πήρε πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Κάπου εκεί ο Λεβαδειακός «κλείδωσε» τη νίκη αφού δεν πιέστηκε ιδιαίτερα και κράτησε με άνεση το υπέρ του σκορ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Βαγγέλης Μάντζιος στο 90+4’ καθώς για δεύτερη φορά στο ματς ο Καντιμοίρης και οι αμυντικοί του δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ