Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Υδρας

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 29 χιλιόμετρα από την Ύδρα
- Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 86 χιλιόμετρα από την Αθήνα
- Το ευρωμεσογειακό δίνει προς το παρόν το μέγεθος του σεισμού στα 5,7 Ρίχτερ
- Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς

 Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη χώρα 8 λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ αναστατώντας τους κατοίκους στην Πελοπόννησο, σε όλο το Λεκανοπέδιο μέχρι και την Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα από το νησί της Ύδρας, με εστιακό βάθος 111 χλμ.

Η απόσταση από την Αθήνα είναι στα 86 χιλιόμετρα, ενώ διαφορετικό μέγεθος δίνει το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο. Συγκεκριμένα, δίνει σεισμό 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις στα 110 χιλιόμετρα.



Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κρήτη και κυρίως στο βόρειο τμήμα της Κρήτης ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που βγηκαν έξω από τα σπίτια τους νομίζοντας ότι ο σεισμός έχει επίκεντρο τη Κρήτη.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά προς το παρόν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Οι μόνες αναφορές ήταν στην περιοχή της Ερμιόνης όπου η αστυνομία πήρε κλήσεις για τοίχους που γκρεμίστηκαν από τον σεισμό, αλλά ευτυχώς σε παλιά ακατοίκητα σπίτια.
Στα ιδιαίτερα θετικά είναι το γεγονός πως ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος.

30 λεπτά αργότερα από τον ισχυρό σεισμό μία μικρή σεισμική δόνηση 1,8 Ρίχτερ αποτυπώθηκε στην ηλεκτρονική μορφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου με επίκεντρο την Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ