Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Aποδυναμώνεται το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Απαράδεκτη  η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου.

Απαράδεκτη είναι η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου, καθώς με αιφνιδιαστική απόφαση της 5ης ΥΠΕ αποδυναμώνεται το Κέντρο Υγείας και από ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα,  δύο από τους (2) γιατρούς που έκαναν εφημερία στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου,  στάλθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου και στο Κέντρο Υγείας Ιτέας.

Αντί να προσληφθούν άμεσα γιατροί ώστε να καλυφθούν οι παραπάνω κενές θέσεις στα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας (Λιδιρικίου και Ιτέας), το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου υποβαθμίζεται περαιτέρω, δεδομένου ότι εκτός από τη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, υπάρχει επίσης και έλλειψη βοηθητικού υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας, χρέη καθαριότητας εκτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το ζήλο του για να παραμείνει το Κέντρο Υγείας ανοιχτό, παρά τις μισθολογικές μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου τόσο με ιατρικό, όσο και με βοηθητικό υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό και να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του;


Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ