Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 28χρονος και 60 χρονος στη Θήβα για λαθραίο καπνό

Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Τόσο στην κατοχή, όσο και στην οικία του 28χρονου, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην χώρα μας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, πάνω από -600- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού


Συνελήφθη, χθες (21-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε αυτός είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, στερούμενος παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής και σε βάρος του θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (4,5) γραμμαρίων.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ακόμη μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (600) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (604,5) γραμμαρίων, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, αλλά και στην κατοχή, 60χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5.000- περίπου γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα νομότυπη έρευνα στην οικία του 60χρονου, αλλά και στην κατοχή του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (5.012) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ