Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πανελλαδικές εξετάσεις: Δείτε τις απαντήσεις

ΟΕΦΕ: Σαφώς πιο εύκολα από πέρυσι τα θέματα στα Μαθηματικά - Βατή η Βιολογία - Κατανοητά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στη Φυσική
Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική -όλα μαθήματα Γενικής Παιδείας- εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μάθημα της Βιολογίας δεν έκρυβε παγίδες και ήταν κατανοητό. Σε ό,τι αφορά στα Μαθηματικά, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν ύστερα από χρόνια σε μαθηματικό πρόβλημα, όπως αποκαλείται στα σχολεία,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δύσκολο. Στη σημερινή εξέταση πάντως Μαθηματικά και Βιολογία είναι τα δύο μαθήματα που επιλέγουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για να εξετασθούν.
Θέματα Βιολογίας Γενικής Παιδείας Θέματα Φυσικής Γενικής Παιδείας Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας Θέματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας


Σύμφωνα με την ομοσπονδία φροντιστών εκπαιδευτών Ελλάδας:

Στα Μαθηματικά τα θέματα ήταν σαφώς πιο εύκολα από τα περσινά και ένας μέτριος μαθητής μπορούσε εύυκολα να φτάσει στο 13-15

Στη Φυσική τα θέματα ήταν βατά, κατανοητά, κλιμακούμενης δυσκολίας αλλά δεν κάλυψαν όμως όλο το εύρος της ύλης. Δύο από αυτά (το Β3 και το Δ4) είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί απαιτούσε κατανόηση σε βάθος της ύλης

Στη Βιολογία τα θέματα ήταν βατά, αναμενόμενα και κάλυπταν όλη την έκταση της ύλης με διαβαθμισμένη δυσκολία.


Διαβάστε την ανακοίνωση του Ο.Ε.Φ.Ε για τα μαθήματα  



Δείτε τις απαντήσεις

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά  Οι απαντήσεις στη Βιολογία


Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από το δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου: «Ο σύγχρονος άνθρωπος», που αναφέρεται στον ανθρωπισμό.

Χθες, Πέμπτη, οι πανελλαδικές άρχισαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας-Έκθεσης για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, που διεκδικούν μία θέση στα ΤΕΙ. Στο πλαίσιο της Εκθεσης, τους ζητήθηκε να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε Λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους υποψήφιους:

- Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από το Λύκειό τους.

- Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ