Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πώς θα λάβουν μέρισμα οι νέοι δικαιούχοι



Σε αναμονή της κοινής υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει τις ακριβείς προϋποθέσεις για τη διεύρυνση των κριτηρίων διανομής του κοινωνικού μερίσματος βρίσκονται χιλιάδες δικαιούχοι.

Με δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται κατά 500 ευρώ με στόχο την αύξηση του αριθμού όσων δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα.

Συγκεκριμένα, το εισοδηματικό πλαφόν αυξάνεται:

-στις 6.500 ευρώ για τον άγαμο

-στις 8.667 ευρώ για τον έγγαμο

-στις 9.750 ευρώ για τον έγγαμο με ένα παιδί και

-στις 10.833 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά κτλ

Βέβαια, η διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος θα εξαρτηθεί από το εάν θα περισσέψουν από το ποσό ύψους 450 εκατ. ευρώ χρήματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα πιθανό να συμβεί, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό επειδή, βάσει του αριθμού των αιτήσεων που έχουν, μέχρι στιγμής, εγκριθεί θα καταβληθεί μέρισμα της τάξης των 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Χωρίς δήλωση

Επίσης, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου, οι νέοι δικαιούχοι του μερίσματος δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση μέσω taxisnet. Δεδομένου, δηλαδή, ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι-είτε πληρούν τα κριτήρια είτε όχι- έχουν υποβάλει αίτηση, αυτή θα επανεξετάζεται βάσει των διευρυμένων κριτηρίων. Εάν πληρούν τις προϋποθέσουν θα εισπράττουν το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν νέα αίτηση.

Όσον αφορά το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλεται, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 50 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου.

Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος δικαιούχων όμως, που υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τις 30 Απριλίου. Για αιτήσεις που ξεκίνησαν να υποβάλλονται από 1/5/2014 έως και θα κατατεθούν έως τις 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.

Ουσιαστικά, οι δικαιούχοι θα δουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αυξάνονται από 500 ευρώ και περισσότερο –βάσει της οικογενειακής κατάστασης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά έχουν υποβληθεί 830.000 αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, αλλά από αυτές έχει εγκριθεί μόλις το 33%, ήτοι 270.000 περίπου.
 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ