Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

«Αόρατα» καταδιωκτικά F-35 αγοράζει η Τουρκία-Αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο





   


Η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρώτη παραγγελία προς την αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Lockheed Martin για δύο μαχητικά αεροπλάνα F-35 όπως έγινε..γνωστό από επίσημη τουρκική πηγή.

Η πηγή αυτή, η οποία γνωρίζει το θέμα και ζήτησε να μην κατονομασθεί, διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως «θα γίνουν δύο παραγγελίες για ισάριθμα» αεροπλάνα F-35, από τα οποία η Τουρκία έχει προγραμματίσει να αγοράσει 100, έναντι 16 δισκ. δολαρίων.

Τα F-35, τα οποία έχουν δυνατότητες να γίνονται «αόρατα» από τα ραντάρ, πρόκειται να αποτελέσουν το βασικό όπλο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, διευκρινίσθηκε.

Τα δύο πρώτα αεροπλάνα θα παραδοθούν στην Τουρκία εντός του 2015 και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η χώρα θα αγοράσει συνολικά από τις ΗΠΑ 100 καταδιωκτικά αεροπλάνα.

Η Τουρκία ενδιαφέρθηκε εξαρχής για το πρόγραμμα του αεροπλάνου F-35 και συμμετείχε σ' αυτό μαζί με άλλες οκτώ χώρες, εκτός από τις ΗΠΑ. Το εν λόγω πρόγραμμα συσσώρευσε καθυστερήσεις και επιπλέον κόστη, όμως το Πεντάγωνο δεν το εγκατέλειψε.

Ο στόλος της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας διαθέτει αυτή τη στιγμή παλιά καταδιωκτικά F-16...
  greece-salonika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ