Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση με 17 συλλήψεις στη Στερεά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα, προσήχθησαν (51) άτομα και συνελήφθησαν (17) άτομα για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (924) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (294) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (12-06-2014) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : χίλια εξήντα ένα (1.061) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσιοι τριάντα οκτώ (838) ημεδαποί και διακόσιοι είκοσι τρεις (223) αλλοδαποί, καθώς και εννιακόσια είκοσι τέσσερα (924) οχήματα.

Προσήχθησαν : πενήντα ένα (51) άτομα, εκ των οποίων είκοσι οκτώ (28) ημεδαποί και είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : δεκαεπτά (17) άτομα εκ των οποίων έντεκα (11) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Πέντε (5) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).
    Δύο (2) ημεδαποί, για υγειονομικές παραβάσεις.
    Δύο (2) ημεδαποί, για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.
    Μία (1) ημεδαπή, για παρεμπόριο, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

Κατασχέθηκαν :

    Είδη παρεμπορίου (κλινοσκεπάσματα, αθλητικά υποδήματα κ.λ.π.).

Βεβαιώθηκαν συνολικά : διακόσιες ενενήντα τέσσερις (294) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Διακόσιες εβδομήντα έξι (276) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Δέκα (10) υγειονομικές παραβάσεις.
    Πέντε (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    Μία (1) παράβαση περί Γ.Ο.Κ.
    Μία (1) παράβαση για παρεμπόριο.
    Μία (1) παράβαση για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, με σκοπό στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ