Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Στο «πόδι» η Βοιωτία με «κόκκινες» γραμμές για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας

 
Κινητοποιήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, η μορφή των οποίων θα καθορισθεί τις επόμενες ημέρες, αποφάσισαν οι φορείς της Βοιωτίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Θήβας για την υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων.

Η συμμετοχή στην σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά ήταν μεγάλη και κοινή η διαπίστωση της ανάγκης για αναβάθμιση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας.

Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίστηκε τραγική αφού όπως επισημάνθηκε κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ παρά τις απόψεις που ακούστηκαν κυρίως από τους γιατρούς για ενίσχυση μόνο του νοσοκομείου Λιβαδειάς με μεταφορά ειδικοτήτων από τη Θήβα τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές  γραμμές μεταξύ των δύο πόλεων, δεδομένου ότι τα ζητήματα υγείας αφορούν όλους τους πολίτες.




«Το πρόβλημα είναι κοινό και στη Λιβαδειά και στη Θήβα αλλά και στις περιοχής του νομού που λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας. Το ή Λιβαδειά ή Θήβα δεν ισχύει και αυτό αποδεικνύει η πρωτοβουλία των δύο Εργατικών Κέντρων και η συμμετοχή των έξι δήμων στη σύσκεψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς και βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Για πρώτη φορά μάλιστα η Βοιωτία έθεσε «κόκκινες» γραμμές μέσω του μοναδικού κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Καράμπελα που παραβρέθηκε στη σύσκεψη ο οποίος τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι περαιτέρω υποβάθμιση των δυο νοσοκομείων θα σημάνει άρση της στήριξης προς την κυβέρνηση.

«Επιτακτικά το λέμε ότι για θέματα υγείας ως εδώ. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι για μένα αποτελεί κόκκινη γραμμή περαιτέρω υποβάθμιση των νοσοκομείων της Βοιωτίας και όταν μιλάω για κόκκινη γραμμή εννοώ ότι θα σταματήσω να στηρίζω την κυβέρνησης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Μόνο οι πιέσεις και ο ξεσηκωμός του κόσμου μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου

Για σκοπιμότητα «που δημιουργεί προβλήματα σε βάρος της υγείας και της κοινωνίας», μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα: «Πρέπει λοιπόν με συστράτευση και ενότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο πλαίσιο που τέθηκε σήμερα στη σύσκεψη».

Στην ανάγκη άμεσης κινητοποίησης και αγώνα απ΄ όλους αναφέρθηκε η νέα δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

«Αν δεν κινητοποιηθούμε θα έχουμε και άλλες ήττες», είπε με την ευκαιρία αναφερόμενη και στην κατάργηση του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε: Αν  λοιπόν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα θα έχουμε και άλλες ήττες μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση του νοσοκομείου η ήττα θα είναι μεγαλύτερη γιατί θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα», σημείωσε ο Γ. Πούλου.

Ο δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου δήλωσε σχετικά: «Όλοι μαζί επιβάλλεται να ζητήσουμε την χρηματοδότηση και στελέχωση και των δύο νοσοκομείων. Να συναντηθούμε με το νέο Υπουργό και να θέσουμε το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων του νομού. Αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο του δήμου αλλά απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής πρότεινε προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλλιαντάσης σε δηλώσεις του τόνισε: «Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι το θέμα της υγείας αφορά στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία και η υγεία αποτελούν προτεραιότητα. Διατρανώθηκε απ΄ όλους ότι και τα δύο νοσοκομεία πρέπει να στελεχωθούν κατάλληλα ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες»

Την ανάγκης στήριξης και των δύο νοσοκομείων επεσήμαναν και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς Μαρία Τρομπούκη και Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την κατάσταση στο χώρο της υγείας ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ Σταύρου Κουτσουμπέλη, που υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα «κίνημα υγείας» διότι η κατάσταση που παρατηρείται σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω μνημονίων στον τομέα της υγείας είναι η ίδια με αυτή της Βοιωτίας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση των νοσοκομείων από 135 που είναι σήμερα σε 80 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τη συμπαράσταση εκτός από τους φορείς και όλων των πολιτών της Βοιωτίας ζήτησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

«Το θέμα της υγείας μας αφορά όλους, με αγώνα όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες αλλά και την λειτουργία των νοσοκομείων», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς Κωνσταντίνος Σταμέλος.
viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ