Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια -Βροχές, ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση θερμοκρασία

Σε... αναμονή μπαίνει το Σάββατο το καλοκαίρι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι μπόρες ή κατά τόπους καταιγίδες αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία του σκηνικού του καιρού. Βροχή αναμένεται μετά από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5. Στα ανατολικά 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη νοτιά Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ