Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Γιώργος Αγγέλου: «Ο Παμβαγιακός αλλάζει…»




Με τόλμη και… αποφασιστικότητα ο Γιώργος Αγγέλου άφησε τις σίγουρες λύσεις που υπήρχαν και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβε τον αγαπημένο του Παμβαγιακό «ενδίδοντας» στο κάλεσμα που του έγινε για να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε η ομάδα των Βαγίων να βρει την ταυτότητα που χρειάζεται. Ο Γιώργος Αγγέλου ξέρει οτι έχει δύσκολο έργο αλλά μαθημένος στα δύσκολα ξέρει οτι μπορεί να επωμιστεί αυτό το βάρος. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο stereasports και στον Γιάννη Παπαδήμο γι” αυτή την τιτάνια προσπάθεια που έχει αναλάβει δίνοντας το μήνυμα οτι ο Παμβαγιακός αλλάζει…

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε:

Τελικά δημιουργείται παράδοση… Κλείνεις πάντα σε ομάδα πριν μπει ο Ιούνιος….

«Έχω πει πολλές φορές Γιάννη, ότι για να γίνει σοβαρός σχεδιασμός και μείωση πιθανοτήτων λάθους σε μια ομάδα, χρειάζεται χρόνος και ο προπονητής δεν πρέπει να πηγαίνει τελευταίος. Αυτό πιστεύω… «.



Να μπούμε άμεσα στο θέμα. Ποιοί είναι οι στόχοι του φετινού Παμβαγιακού ;

«Ο στόχος του Παμβαγιακού φέτος είναι να γίνει σοβαρή ομάδα σε όλα τα επίπεδα, και να σταματήσει αυτό το ανελέητο ασανσέρ μεταξύ Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει την ωριμότητα τώρα, να βάλει άμεσα μεγάλους στόχους, άσχετα αν έχει τη δυναμική για να κοιτάζει προς τα πάνω. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε βήμα – βήμα, για να φτιάξουμε κάτι που να αποπνέει υγεία και να είναι διαχρονικό. Βασικός στόχος φέτος είναι η παραμονή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό….»



Τι άλλο είναι δηλαδή; 1926906_10202768673692021_951858114_n

«Είναι η οργάνωση, η δομή της ομάδας, η υποδειγματική της λειτουργία καθημερινά μέσα και έξω από το γήπεδο και η καλή εξέλιξη και δουλειά στο παιδικό τμήμα που επιβάλλεται να είναι ενιαία με την πρώτη ομάδα. Αυτά δεν γίνονται με λόγια μέσα σε 1-2 μήνες. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα και μυαλωμένα»



Από πλευράς Δ.Σ υπάρχει η διάθεση; Πως είναι για έναν προπονητή να είναι ντόπιος και πρόεδρος στην ομάδα να είναι ο αδερφός του;

«Υπάρχει διάθεση, αφού αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στη δημιουργία ενός μακροχρόνιου πλάνου, που θα πρέπει να ακολουθηθεί όποια πρόσωπα και αν περάσουν από τη Διοίκηση ή τον πάγκο της ομάδας τα επόμενα χρόνια, αν δεν είμαστε εμείς. Κάποια στιγμή ίσως καλέσουμε τους φιλάθλους των Βαγίων δημόσια, να το αναλύσουμε και πιστεύω ότι θα το δουν θετικά. Όσον αφορά την εντοπιότητά μου και τον πρόεδρο, νομίζω ότι όλοι στο Δ.Σ. και ο Κωστής φυσικά, έχουν ιδέες και σωστό τρόπο σκέψης με γνώμονα το καλό του Παμβαγιακού και γενικότερα του χωριού μας. Θα έχουμε βέβαια φουρτούνες, αλλά το καράβι θα βρει το λιμάνι του…» .



Τα Βάγια όμως είναι κεφαλοχώρι, πέρασαν στο παρελθόν από τη Δ’ Έθνική, έχουν κόσμο, ιστορία και κάποιοι ίσως θα θέλουν εσείς να βάλετε πιο ψηλά τον πήχη και άμεσα. Πως απαντά η ομάδα σε κάτι τέτοιο;

«Όσοι το πιστεύουν ας έρθουν να το πετύχουν άμεσα, αλλά δεν είναι τόσο απλό . Δείτε παντού στον κόσμο, ότι  μεγάλες επαγγελματικές ομάδες με όπλα την υπομονή και το σχέδιο, έχτισαν και ξανάγιναν μεγάλες σε βάθος χρόνου. Δεν νομίζω λοιπόν, ότι ένα χωριό θα επιθυμούσε τη μέθοδο της ‘’φούσκας’’ γιατί ξέρετε : ‘’ότι ανεβαίνει γρήγορα – πέφτει γρηγορότερα’’ και ειδικά αν ξεκινάς από το μηδέν και μάλιστα σε μια περίοδο που ‘’δεν ρέει το χρήμα‘’ και ο κόσμος έχει ζόρια…

Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας, και να μαθαίνουμε και από τις επιτυχίες αλλά και από τις αποτυχίες ομάδων. Στο ποδόσφαιρο αν πεις ‘’τα ξέρω όλα ‘’, την επόμενη ώρα παύεις να είσαι προπονητής, παράγοντας, αθλητής ή οτιδήποτε άλλο, την ίδια στιγμή σε αποβάλλει το όλο σύστημα.

Στα Βάγια είναι στιγμές που  τα μηδενίζουμε όλα, και πιστεύουμε  ότι είμαστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι , αλλά στο τέλος πάντα τρέχουμε να προλάβουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

 Επομένως η έπαρση  μέσα στον Παμβαγιακό τελειώνει εδώ, θα σεβόμαστε τους πάντες αλλά και θα μας σέβονται όλοι».


Αγωνιστικά τι να περιμένουμε από το φετινό Παμβαγιακό ;

«Θα δούμε τον τελικό καταρτισμό του ρόστερ, θα αξιολογήσουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών, θα ξεκινήσει η προετοιμασία  2 Αυγούστου και θα δούμε πως θα τα συνδυάσουμε όλα αυτά, για να βρούμε την αγωνιστική τακτική που ταιριάζει στην ομάδα και στη δική μου φιλοσοφία.

 Θα στηριχτούμε στην ποιοτική και όχι στην ποσοτική προπόνηση παίζοντας κάθε μέρα πολύ μπάλα, οπότε όλοι θα βελτιώνονται .Πολύ γενικά θα σας πω ότι θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα αρέσει στον κόσμο μας, και θα έχει σχέση με το DNA της ομάδας.

 Δυστυχώς οι παίκτες τα τελευταία χρόνια δεν είχαν συμμετοχή στις προπονήσεις και βέβαια σε αυτό  δεν φταίνε οι εκάστοτε προπονητές . Κάποια στιγμή η αποχή  θα βγάλει προβλήματα, θα φανούν ελλείψεις, αλλά αν τα παιδιά αποφασίσουν μέσα τους να γυρίσουν σελίδα και πουν ότι : » τέλος η μιζέρια – πάμε στο γήπεδο με άλλη νοοτροπία και σκέψη» νομίζω ότι  θα ανταπεξέλθουν, αρκεί να είμαστε σε όλα ΟΜΑΔΑ»

Στις μεταγραφές πως θα κινηθείτε;

«Με μέτρο . Δεν θα μπούμε στη λογική ‘’αυτός μιλάει στην μπάλα είναι παιχταράς, ο άλλος δεν ξέρει να κάνει κοντρόλ, γιατί τον φέρανε…’’.  Αυτά είναι  θεωρίες καφενείου. Θα καλύψουμε κενά και θα πάμε σε λύσεις που θα ταιριάζουν με τη χημεία της ομάδας,την προσωπικότητά της, την φιλοσοφία της και κυρίως τις ανάγκες της και τον τρόπο παιγνιδιού της. Εξάλλου το ταλέντο στους γηγενείς παίκτες περισσεύει, οπότε πάμε για δύο – τρεις κινήσεις. Αν τις καταφέρουμε βέβαια, γιατί πλέον πρέπει να πείσουμε και τον πιο δύσπιστο, ότι ο Παμβαγιακός αλλάζει…

Και δύο λόγια για την περσινή σου ομάδα του ΠΑΟ Κοκκίνου ;

Τους εύχομαι τα καλύτερα, τους αγαπώ πάρα πολύ και το είπα και στο ευχαριστήριο όταν αποχώρησα και θα το ξαναπώ με κάθε ειλικρίνεια. Έφυγα από το Κόκκινο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μου
 StereaSports


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ