Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η απάντηση του ιερέα που αρνήθηκε να βαφτίσει τη μικρή Λυδία- Δεν κάνω βάφτιση με τη βία -βίντεο

Τη δική του άποψη εξέφρασε ο ιερέας που διέκοψε τη βάπτιση όταν το τρίχρονο κοριτσάκι αρνήθηκε να βαπτιστεί.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή που μας πέρασε και έχει προκαλέσει σάλο μετά τη δημοσιοποίηση στο ίντερνετ

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κλιτς, Αρχιμανδρίτης ιερού ναού Σωτήρος στο Μόναχο, μιλώντας στο STAR, είχε ενημερώσει τους γονείς να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, για να δει το παιδί πως θα γίνει η βάπτιση. «Να είναι όμορφη βάπτιση» ανέφερε.

Όπως είπε είναι «προσωπικό μου θέμα, δεν μου αρέσει να τελείται ένα μυστήριο με αυτό τον τρόπο. Δε μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία. Η εκκλησία δεν το απαγορεύει».

Στη διάρκεια της τελετής το παιδί εμφανίζεται εκνευρισμένο με την προοπτική της βάπτισής του γεγονός που κάνει τον παπά να το ρωτήσει ξανά και ξανά αν θέλει να βαπτιστεί. Όταν εκείνο αρνείται κατ' επανάληψη, ο ιερέας διακόπτει το μυστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βαπτίσει κάποιον παρά τη θέλησή του.

Αν και οι γονείς της τρίχρονης Λυδίας αντιδρούν στην απόφαση του ιερέα, εκείνος παραμένει ανένδοτος. Βγάζει το πετραχήλι του και αποχωρεί αφήνοντας τους παρευρισκόμενους στα κρύα... της κολυμπήθρας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 25 Ιουνίου χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τον τόπο ή το χρόνο όπου γυρίστηκε, έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ιερέας θα έπρεπε να τελέσει τη βάπτιση ενώ άλλοι συμφωνούν με την απόφασή του λέγοντας ότι ένα 3χρονο παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκφράσει την άποψή του για το μυστήριο.

Η απάντηση της θείας και νονάς

Στο μεταξύ η νονά και θεία του 3χρονου κοριτσιού, το οποίο εμφανιζόταν στο βίντεο να αρνείται κατ' επανάληψη να βαπτιστεί, ανέβασε ένα σχόλιο στο βίντεο δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε.
«Θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινήσεις ως νονά και θεία του παιδιού. Για κάποιους οικογενειακούς λόγους, η μικρή δεν μπόρεσε να βαφτιστεί νωρίτερα. Όλοι είχαμε προετοιμάσει το παιδί για το μυστήριο με λόγια απλά που θα μπορούσε να καταννοήσει ένα 3χρονο παιδί. Η μικρή όμως τρόμαξε όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Όσον αφορά το μυστήριο της βάφτισης και γενικά σε ό,τι αφορά τη ζωή ενός μικρού παιδιού, θεωρούμε πως όσο το παιδί είναι μικρό, αποφασίζουν γι αυτό οι γονείς. Όταν θα είναι σε θέση να κρίνει (και δεν εννοούμε στα 3 του χρόνια) θα αποφασίσει αυτό για τον εαυτό του. Να σας πω τελικά ότι το μυστήριο έγινε, με άλλον ιερέα, ο οποίος προσπάθησε να εφησυχάσει το παιδί και στο τέλος η μικρή ένιωθε τόσο άνετα που έβγαινε μαζί του και φωτογραφίες. Επίσης για να λυθεί η απορία ορισμένων για τη φράση του παπά "Σας το είπα" ... είναι γιατί μας είχε πει ότι αν δε θέλει να βαφτιστεί η μικρή δεν θα τη βαφτίσει. Θεωρεί πως ένα τρίχρονο κοριτσάκι έχει κρίση και άποψη.

Επίσης, για το αν είμαστε αυτά που μας χαρακτήρισαν κάποιοι στα σχόλια, θα έλεγα ότι θα ήταν προτιμότερο να μη κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να γνωρίζουν.

Τώρα, αν κάνουμε λάθος επειδή θέλουμε να διατηρούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία μας... τότε χαρακτηρίστε μας όπως θέλετε».


1 σχόλιο:

  1. Ποια ήθη και εθιμα μας ρε βουρλο ? Και ποια θρησκεια μας ? Ολα αυτα εβραϊκα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ