Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Απάντηση Τασούλα σε Μπασιάκο για το Θέατρο στην Κοιλάδα Μουσών Ασκρης






Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 997/10.6.2014 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Κατόπιν της υπ. αρ. 61/27-3-2013 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με την οποία εντάχθηκε το έργο «Ανασκαφικές – ερευνητικές εργασίες για ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου: Κοιλάδας των Μουσών», στο Πρόγραμμα ΔΕ 2-13 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που χρηματοδοτείται από ΚΑΠ, η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνέταξε σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης στάλθηκε από την Θ΄ Εφορεία για έλεγχο στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΥΠ.ΠΟ.Α., το οποίο έκανε παρατηρήσεις και επισημάνσεις με το υπ. αρ. 727/15.1.2014 έγγραφο του. Συγκεκριμένα: α) απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την προβλεπόμενη παράταση στο σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης και β) επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αναφερθεί το όνομα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επίμαχης έκτασης καθώς και η ενδεχόμενη συναίνεσή του  σε παραχώρηση της έκτασης για αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες.
Οι παρατηρήσεις της Νομικής Συμβούλου του Κράτους κοινοποιήθηκαν στην Εφορεία στις 24.4.2014, η οποία ετοίμασε νέο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης το οποίο και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και την Περιφέρεια.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ