Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Λευκός καπνός» στις διαπραγματεύσεις Δήμου Λεβαδέων και Λεβαδειακού



Φως στο τούνελ διαφάνηκε στην τελευταία διαπραγμάτευση της Δημάρχου Γιώτας Πούλου και του προέδρου του ΑΠΟΔΗΛ Γιώργου Καραμάνη με τον Λεβαδειακό που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Λουκάς Νίκαινας και ο νομικός σύμβουλος Δημήτρης Μεργούπης και τελικά η ομάδα έπαιξε την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο. Νωρίτερα ωστόσο είχε υπάρχει και πάλι υπογραφή της άδειας του αγώνα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη υπό την προϋπόθεση της νομιμότητας του χρήστη.

Το συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της ΠΑΕ Λεβαδειακός που υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής δεσμεύει την ΠΑΕ στη υποβολή φύλλου εκκαθάρισης μετά τον αγώνα της Κυριακής και την καταβολή του ποσοστού 15% επί των εσόδων από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις.

Παράλληλα οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές δεσμεύονται να συνάψουν άμεσα σύμβαση για την περίοδο 2014-15 ενώ επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος τους.

pk«Ο Περιφερειάρχης λέει ότι παραχωρεί την άδεια για την τέλεση του αγώνα υπό την αίρεση αν ο Λεβαδειακός είναι νόμιμος χρήστης κάτι που έπρεπε να το είχε ελέγξει νωρίτερα», είπε η κ. Πούλου σχετικά με την υπογραφή του κ. Μπακογιάννη και κατέληξε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Σε ότι αφορά την υπογραφή της σύμβασης τόνισε: «Ο πρόεδρος του ΑΠΟΔΗΛ και εγώ όλο αυτό το διάστημα συσκεπτόμασταν με την ΠΑΕ Λεβαδειακός για να βρούμε λύση. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ και τελικά καταλήξαμε σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό όπου παραχωρούμε την χρήση για τον αγών της Κυριακής, η ΠΑΕ θα καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις. Επίσης υπήρξε κοινή δέσμευση ότι μέχρι τον επόμενο αγώνα θα έχουμε συνάψει νέα σύμβαση. Επειδή η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η κάθε πλευρά διατηρεί τις νόμιμες επιφυλάξεις της. Περιμένω λοιπόν την ΠΑΕ να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την σύμβαση, διαφορετικά τον αποτέλεσμα θα είναι σε κάθε αγώνα να δημιουργείται η ίδια κατάσταση και κάποιοι αναρμόδιοι να δίνουν άδεια διότι το στάδιο δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στο Δήμο Λεβαδέων. Πρέπει όμως να βλέπουμε τα πράγματα θετικά και νομίζω ότι ήδη έγινε ένα πρώτο βήμα και θα υπάρξει συμφωνία σε μια σύμβαση που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη δύσκολο πράγμα αλλά όχι ανέφικτο».

Ο Γ. Καραμάνης δήλωσε σχετικά: «Σκοπός μας και ευχή μας ήταν η ομάδα της Λιβαδειάς να παίζει στην έδρα της. Ποτέ δεν είχαμε αντίθετη διάθεση, δεν είμαστε άνθρωποι εμπαθείς ούτε εγωιστές. Θέλαμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών. Εγώ και τα μέλη του ΑΠΟΔΗΛ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την δήμαρχο για την στάση της. Ήταν στο πλευρό μας, στο πλευρό το Οργανισμού που ενδιαφερόταν για τα συμφέροντα του δήμου. Έχουμε έρθει σε διαπραγματεύσεις με τον Λεβαδειακό πολλές φορές νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε, οι διαφορές μας είναι ελάχιστες και θεωρώ πως και με την συμβολή της κ. Πούλου θα υπογραφή η σύμβαση».

Και κατέληξε: «Οι φίλαθλοι του Λεβαδειακού να ξέρουν οτι ο αγώνας θα γίνει κανονικά την Κυριακή και καλό είναι να ενισχύσουν την ομάδα που όλοι αγαπάμε».
viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ