Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Οδυνηρή ήττα της Ελλάδας από τη Β. Ιρλανδία

Το φουλ επιθετικό σχήμα που παρέταξε ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν απέδωσε καρπούς και η Ελλάδα γνώρισε την ήττα από τη διαβασμένη και μαχητική Β. Ιρλανδία με σκορ 2-0 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποτέλεσμα των πειραματισμών του ιταλού κόουτς στο Γ. Καραϊσκάκης.

Η δεύτερη ήττα στο Φάληρο (είχε προηγηθεί η ήττα από τη Ρουμανία με 1-0) φρενάρει τις ελπίδες της εθνικής μας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Ο Ρανιέρι ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ακόμα ψάχνεται και αν δεν βρει σύντομα λύσεις η Ελλάδα δεν θα έχει παρουσία στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι φίλοι της Εθνικής απογοητεύτηκαν και αποδοκίμασαν τους διεθνείς.

Η εθνική μας με σύστημα 4-4-2 και με δίδυμο στην επίθεση τους Μήτρογλου, Αθανασιάδη δεν κατόρθωσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Μακλ Ο΄ Νιλ ήταν συμπαγής, οι γραμμές αγωνίστηκαν κοντά, είχε σωστή αμυντική λειτουργία και έπαιξε με υποδειγματικό τρόπο το σύστημα των αντεπιθέσεων με τον ταχύτατο Λάφερτι.

Η ψυχρολουσία στο Γ. Καραϊσκάκης από τους βορειοιρλανδούς ήρθε στο 9΄: Από φάουλ του Νόργουντ, ο Γουόρντ αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε τη γωνία του Καρνέζη (0-1).

Το γκολ αφύπνισε τους διεθνείς μας. Εβαλαν τη μπάλα κάτω, πίεσαν τους φιλοξενούμενους, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατοχή (61%-39%) στο α΄ ημίχρονο , ωστόσο δεν βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ. Ο πρώην γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να παραβιάσουν την εστία του.

Οι Μήτρογλου- Αθανασιάδης δεν είχαν αρμονική συνεργασία και εγκλωβίστηκαν στο παιχνίδι των ΜακΟλεϊ, Χιούζ.

Η ελληνική ομάδα είχε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Καρέλη (πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ με τον Κάρολ στο 33΄) και ο μοναδικός προωθημένος της Β. Ιρλανδίας Λάφερτι σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Καρνέζη στο 45΄. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σημείωσε το δεύτερο γκολ , όταν σε ξαφνική αντεπίθεση (οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς είχαν προωθεί) απέφυγε τον Σταφυλλίδη και νίκησε τον Καρνέζη (51΄).

Ο Λάφερτι κλείδωσε τη νίκη των βορειοιρλανδών οι οποίοι προηγούνται στη βαθμολογία στον 6ο όμιλο με 9 βαθμούς (τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς).

Η Ελλάδα ήταν φλύαρη στο β΄ ημίχρονο, οι αλλαγές του Ρανιέρι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μορφή του αγώνα και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 66΄, όταν ο Κάρολ εξουδετέρωσε με υπερένταση το σουτ του Ταχτσίδη.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Κίτρινη κάρτα: Σαμαράς, Μανιάτης (συμπλήρωσε κάρτες) Λάφερτι.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα (16΄ λόγω τραυματισμού Σταφυλλίδης) , Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Καρέλης, Σαμαράς (67΄ Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου, Αθανασιάδης (46΄ Σάμαρης).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΟλεϊ, Χιούζ, Φέργκιουσον (78΄ Ριβς), Μπέιρντ, Ντέιβις, Νόργουντ, Κ. Εβανς, Γουόρντ (59΄ ΜακΓκίβερν), Λάφερτι ( 72΄ Μαγκένις). 

Στα άλλα ματς του ομίλου, η Ρουμανία νίκησε 2-0 στο Ελσίνκι την Φινλανδία και η Ουγγαρία 1-0 στα Νησιά Φερόε.
Η βαθμολογία: Β. Ιρλανδία 9, Ρουμανία 7, Ουγγαρία 4, Φινλανδία 4, Ελλάδα 1, Νησιά Φερόε 0.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ