Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ιατροδικαστής για την τραγωδία στο Βόλο: «Συντριπτικά τα τραύματα των στρατιωτών»

Ποιοι ήταν οι τρεις οπλίτες που έπεσαν στο καθήκον - Με στρατιωτικές τιμές σήμερα το απόγευμα οι κηδείες τους - Δείτε τα πρώτα πλάνα μετά τη φονική έκρηξη
Ο 34χρονος Τάσος Μεζάλας από το Βόλο άφησε πίσω του γυναίκα και μωρό, «Παλικάρι και ψυχή», λένε οι φίλοι του για τον 33χρονο Γιώργο Ορφανίδη από τις Σέρρες, ενώ ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος από την Πάτρα θα απολυόταν σύντομα και ο λοχαγός του, του πρότεινε να μην πάρει μέρος στην άσκηση. Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι και στους τρεις στρατιώτες που έπεσαν στο καθήκον, όταν το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου βυθίζοντας τις οικογένειες των τριών παλικαριών αλλά και ολόκληρη τη χώρα στο πένθος. Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν ο 30χρονος υπολοχαγός ο οποίος τραυματίστηκε στην πρωτοφανή τραγωδία αλλά και ο ανθυπολοχαγός που συμμετείχε στην άσκηση και κατάφερε να βγει σώος χωρίς μισή γρατζουνιά.

Οι σοροί και των τριών ανδρών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας για τη διενέργεια ιατροδικαστικών εξετάσεων. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και όπως είπε ο ιατροδικαστής και «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος». Όσο για τον 30χρονο υπολοχαγό που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «είχε άγιο».

Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες τους

Οι λοχίες Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών, και Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών, θα κηδευτούν στις 16:30 στο Βόλο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρόντος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.

Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος θα κηδευτεί στις 16:00 στο Πετρωτό Αχαΐας. Στην κηδεία του θα παραβρεθεί ο Πρώτος Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η σορός του άτυχου νέου, που υπηρετούσε τη θητεία του και βρισκόταν λίγο πριν την απόλυση, μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ