Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πρώην βουλευτής ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα υφαρπαγής περιουσιών



Πρώην βουλευτής φέρεται ως εγκέφαλος πολυμελούς σπείρας που υφάρπαζε τις περιουσίες εύπορων ηλικιωμένων κατά τα πρότυπα της περιώνυμης «εταιρείας δολοφόνων» η οποία είχε αποκαλυφθεί το 1987 με αρχηγό τον πρώην δήμαρχο Ν. Χαλκηδόνας Γιώργο Παπαδόπουλο.

Οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος δέκα προσώπων που φαίνονται αναμεμιγμένα στη νέα υπόθεση «εταιρείας δολοφόνων». Πρωταγωνιστής φέρεται ο πρώην βουλευτής ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη για απάτες.

Μάλιστα έχει καταδικαστεί για αυτές.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως εμπλέκονται στο κύκλωμα. Μέχρι στιγμής στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνουν άλλα τρία πρόσωπα ενώ δικαστικές πηγές χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως «πολύ σοβαρή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, η σπείρα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, εφαρμόζοντας ένα καλά οργανωμένο και μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια σχέδιο. Η δράση τους ήταν απόλυτα οργανωμένη. Αρχικά, πλησίαζαν μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι γνώριζαν πως ήταν εύποροι για να βάλουν στο χέρι την περιουσία τους. Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.

Στην υπόθεση είναι καταγεγραμμένη η εμπλοκή δέκα προσώπων σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Δημήτριος Γκύζης άσκησε ποινική δίωξη για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο Δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα.

Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση καλείται να εντοπίσει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους, αξιολογώντας τις καταθέσεις αλλά και τα στοιχεία που μπορεί να φτάσουν στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ